- Motorky, technika, modely, vylepšení
- Suzuki novinky, modely a parametry (nejen V-Strom)
- Pěkná přestavba dl 650
Question Pěkná přestavba dl 650
Každopádně jsem zvědav...
Please Přihlásit se to join the conversation.
- roman.v
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Obdržená poděkování 1
Zadní tlumič - budu informovat. Jdu s tím za profesinálem, tak uvidíme. Klidně si koupím nový tlumič komplet, ale musí pasovat na DL 650 a musí mít delší zdvih.
Pokud by měl tlumič o 1cm delší zdvih, tak přepákování to vynásobí a mělo by to být poznat.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
http://tyfoza.blogspot.com/
- tyfoza
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Obdržená poděkování 14
tyfoza napsal: O té úpravě jsem uvažoval, ale nemyslím si, že to prodlouží zdvih. Pouze prodloužíš celý tlumič. Proto mně přišlo levnější dát tam ty prodloužovací redukce zvenku, než prodlužovat tlumič uvnitř.
Neboj, řetěz kyvku hlodat nebude.
Při převodovém poměru 15/47.
Mám 13/47 a tam je trošku problém.
Musíš zvednout předek i zadek stejně.
Delší kosti sníží zadek a změkčí zadní tlumič.
Myslím, že prodloužení spodní tyče zvětší pracovní rozsah mezi dolní úvratí (kdy je trubka maximálně doražená) a horní úvratí, kdy je naopak nejvíce vytažená. Znamená to (asi) výměnu pružin, protože v dolní úvrati je vzdálenost mezi miskou spodní tyče a zátkou trubky kratší právě o délku prodloužení spodní tyče. Prodloužení spodní tyče o 40 mm současně bude znamenat zvětšení světlé výšky (vpředu) o cca 24 mm - cca 1/3 prodloužení trubky vezme provis tlumičů při klidovém zatížení.
Podobně to řešili u XRV750 - viz. http://doff.jex.cz/
Zajímalo by mě, jak řešit ten zadní tlumič - tedy jak prodloužit zdvih.
- roman.v
- Obdržená poděkování 1
michlajz napsal: jen pro představu, je to moje moto, a letos po albánii mi to prasklo už po druhý, ač to bylo asi blbě svařený, vzniklo to opět po enduro a asi jednom,... skokečku. jinak v-strom enduro fakt není, je to rozpočtovka, pokud chceš enduro pro jednoho tak 990 nejlépe verzi R, pokud chceš enduro pro 2 tak BMW, tak a tedka mě ukamenujte... asi jsem už mimo téma .... :-D
Máš pravdu. Ten rám spravit jde a drží.
Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
- tyfoza
- Obdržená poděkování 14
Neboj, řetěz kyvku hlodat nebude.
Při převodovém poměru 15/47.
Mám 13/47 a tam je trošku problém.
Musíš zvednout předek i zadek stejně.
Delší kosti sníží zadek a změkčí zadní tlumič.
- tyfoza
- Obdržená poděkování 14
Někdo jezdí enduro, jinej zas čučí do katalogu Touratech...
- michlajz
- User is blocked
- ... mě z těch cigánů snad Šlukne
- roman.v
- Obdržená poděkování 1
přední
zadní
Chtěl jsem dozadu 18" kolo kvůli výběru pneu, ale vyšlo by na nejméně 16tis. korun. Tak pořád měřím a přemýšlím.
Tachometru DL650 od předního kola se nebojte i kdyby se nedal připojit. Dá se to levně vyřešit snímačem a kouskem elektroniky, který krmí origo budík.
Prasklý rám - měl jsem smůlu - stalo se nám to tady na dvou motorkách. Opravit to jde dokonale, bohužel motorku se svařeným rámem už nikdy nikomu neprodám. Takže Černý Petr zůstal mně.
Zadní tlumič - teď v řešení, sehnal jsem DL 650 tlumič, zkusíme prodloužit zdvih nebo najít jiný nový tlumič, který tam bude pasovat, mít delší zdvih a ideálně aby byl celý cca o 40mm delší.
Před zimu Stroma asi zničím úplně, protože se chci zbavit toho obludného kokpitu, který jsem včera téměř utrhl v lese, když jsem se zaklínil mezi mladé stromky. Na cestování super a rád si ho tam namontuju, ale na offroady a rallye to chce nějakou malou masku a e-kokpit. Super je, že celý předek drží na dvou šroubech a jednom kabelu, takže žádné složité montování.
Pro Meli: Teprve se svařeným rámem jsem se přestal bát, že při skocích něco povolí. Takže, přátelé: vyztužit rámy, preventivně. Pořádné zdvihy alespoň dopředu a 21" kolo. A hurá do offroadu.
Ne, vážně. Myslím, že se Stromem se dá projet hodně. Ale s rozumem. A ten mně pravděpodobně chybí. Protože levnější by bylo vyměnit motorku.
- tyfoza
- Obdržená poděkování 14
Stalo se to přesně v tom místě ještě jednomu - a můžem jen polemizovat jestli to byla výrobní vada když jde v obou případech o rok výroby 2009...
- Meli
- Obdržená poděkování 5
Dobrá nálada nevyřeší všechny tvé problémy, ale nasere tolik lidí , že se vyplatí si ji uchovat!!!!!
- Douša
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Bez humoru se dá žít, ale proč?
- Obdržená poděkování 33
Kawasaki KLV-Adventure
- Zip
- Obdržená poděkování 4
- Douša
- Bez humoru se dá žít, ale proč?
- Obdržená poděkování 33
Víc o mě a motorce na Motorkáři.cz.......http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=151894
Něco o mojí práci..www.opravysekacek.cz
- Raser
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Radim_C
- Obdržená poděkování 19
Ale jak jsem psal, u V-Stromu jde v podstatě o ten přední svod a kousek zadního v místě spojení a 8500,- je nesmysl.
- barvajs
- Obdržená poděkování 11