file Question Pěkná přestavba dl 650

11 roků 1 týden zpět #37507 od roman.v
roman.v replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
Ten Amík v článku http://www.stromtrooper.com/dl650-2004-2011/63567-project-weestrom-7-5-a.html píše o jednotce Cogent Dynamics, dělané na zakázku. Zdvih (zřejmě měřeno na kole) zvětšil o 41 mm, rozdíl v délce tlumiče podle fotky cca 10 mm.
Každopádně jsem zvědav...:-)

Please Přihlásit se to join the conversation.

• roman.v
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Více
11 roků 1 týden zpět #37504 od tyfoza
tyfoza replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
Co se týká toho předku, tak mně přišlo levnější vyměnit komplet vidlici - vyšlo to i s kolem na 10tis. korun. A myslím, že by se to dalo i levněji.

Zadní tlumič - budu informovat. Jdu s tím za profesinálem, tak uvidíme. Klidně si koupím nový tlumič komplet, ale musí pasovat na DL 650 a musí mít delší zdvih.
Pokud by měl tlumič o 1cm delší zdvih, tak přepákování to vynásobí a mělo by to být poznat.

Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
http://tyfoza.blogspot.com/

• tyfoza
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Více
11 roků 1 týden zpět #37503 od roman.v

tyfoza napsal: O té úpravě jsem uvažoval, ale nemyslím si, že to prodlouží zdvih. Pouze prodloužíš celý tlumič. Proto mně přišlo levnější dát tam ty prodloužovací redukce zvenku, než prodlužovat tlumič uvnitř.
Neboj, řetěz kyvku hlodat nebude.
Při převodovém poměru 15/47.
Mám 13/47 a tam je trošku problém.

Musíš zvednout předek i zadek stejně.
Delší kosti sníží zadek a změkčí zadní tlumič.

Myslím, že prodloužení spodní tyče zvětší pracovní rozsah mezi dolní úvratí (kdy je trubka maximálně doražená) a horní úvratí, kdy je naopak nejvíce vytažená. Znamená to (asi) výměnu pružin, protože v dolní úvrati je vzdálenost mezi miskou spodní tyče a zátkou trubky kratší právě o délku prodloužení spodní tyče. Prodloužení spodní tyče o 40 mm současně bude znamenat zvětšení světlé výšky (vpředu) o cca 24 mm - cca 1/3 prodloužení trubky vezme provis tlumičů při klidovém zatížení.
Podobně to řešili u XRV750 - viz. http://doff.jex.cz/

Zajímalo by mě, jak řešit ten zadní tlumič - tedy jak prodloužit zdvih.

• roman.v
Více
11 roků 1 týden zpět #37499 od tyfoza

michlajz napsal: jen pro představu, je to moje moto, a letos po albánii mi to prasklo už po druhý, ač to bylo asi blbě svařený, vzniklo to opět po enduro a asi jednom,... skokečku. jinak v-strom enduro fakt není, je to rozpočtovka, pokud chceš enduro pro jednoho tak 990 nejlépe verzi R, pokud chceš enduro pro 2 tak BMW, tak a tedka mě ukamenujte... asi jsem už mimo téma .... :-D

Máš pravdu. Ten rám spravit jde a drží.

Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.

• tyfoza
Více
11 roků 1 týden zpět - 11 roků 1 týden zpět #37498 od tyfoza
O té úpravě jsem uvažoval, ale nemyslím si, že to prodlouží zdvih. Pouze prodloužíš celý tlumič. Proto mně přišlo levnější dát tam ty prodloužovací redukce zvenku, než prodlužovat tlumič uvnitř.
Neboj, řetěz kyvku hlodat nebude.
Při převodovém poměru 15/47.
Mám 13/47 a tam je trošku problém.

Musíš zvednout předek i zadek stejně.
Delší kosti sníží zadek a změkčí zadní tlumič.

Poslední úprava: 11 roků 1 týden zpět od tyfoza.

• tyfoza
Více
11 roků 1 týden zpět #37497 od michlajz
michlajz replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
jen pro představu, je to moje moto, a letos po albánii mi to prasklo už po druhý, ač to bylo asi blbě svařený, vzniklo to opět po enduro a asi jednom,... skokečku. jinak v-strom enduro fakt není, je to rozpočtovka, pokud chceš enduro pro jednoho tak 990 nejlépe verzi R, pokud chceš enduro pro 2 tak BMW, tak a tedka mě ukamenujte... asi jsem už mimo téma .... :-D

Někdo jezdí enduro, jinej zas čučí do katalogu Touratech...

• michlajz
  • User is blocked
  • User is blocked
  • ... mě z těch cigánů snad Šlukne
Více
11 roků 1 týden zpět #37495 od roman.v
S tím zadním tlumičem by mě to zajímalo. Plánuju, že bych udělal úpravu předních zdvihů prodloužením spodní tyče (pístu) o 40 mm - viz. http://www.stromtrooper.com/dl650-2004-2011/63567-project-weestrom-7-5-a.html. Rozkresloval jsem si natočení zadního kola při prodloužení zadního zdvihu o 40 mm a paradoxně to bude chtít delší kosti, aby se to nezvedlo příliš a nehlodal řetěz kyvku.

• roman.v
Více
11 roků 1 týden zpět - 11 roků 1 týden zpět #37494 od tyfoza
Drátěná kola, odkazoval to někde Meli. Dají se koupit středy pro Stroma, což je příjemné
přední
zadní
Chtěl jsem dozadu 18" kolo kvůli výběru pneu, ale vyšlo by na nejméně 16tis. korun. Tak pořád měřím a přemýšlím.

Tachometru DL650 od předního kola se nebojte i kdyby se nedal připojit. Dá se to levně vyřešit snímačem a kouskem elektroniky, který krmí origo budík.

Prasklý rám - měl jsem smůlu - stalo se nám to tady na dvou motorkách. Opravit to jde dokonale, bohužel motorku se svařeným rámem už nikdy nikomu neprodám. Takže Černý Petr zůstal mně.

Zadní tlumič - teď v řešení, sehnal jsem DL 650 tlumič, zkusíme prodloužit zdvih nebo najít jiný nový tlumič, který tam bude pasovat, mít delší zdvih a ideálně aby byl celý cca o 40mm delší.

Před zimu Stroma asi zničím úplně, protože se chci zbavit toho obludného kokpitu, který jsem včera téměř utrhl v lese, když jsem se zaklínil mezi mladé stromky. Na cestování super a rád si ho tam namontuju, ale na offroady a rallye to chce nějakou malou masku a e-kokpit. Super je, že celý předek drží na dvou šroubech a jednom kabelu, takže žádné složité montování.

Pro Meli: Teprve se svařeným rámem jsem se přestal bát, že při skocích něco povolí. Takže, přátelé: vyztužit rámy, preventivně. Pořádné zdvihy alespoň dopředu a 21" kolo. A hurá do offroadu.
Ne, vážně. Myslím, že se Stromem se dá projet hodně. Ale s rozumem. A ten mně pravděpodobně chybí. Protože levnější by bylo vyměnit motorku.

Poslední úprava: 11 roků 1 týden zpět od tyfoza.

• tyfoza
Více
11 roků 1 týden zpět #37493 od Meli
Meli replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
NO lidi já nevim. všichni mi tvrdí že V-Strom enduro a i když ho prestavíte na Tyfovu kombinaci - předek ze SuperTenere 750 tak - jak Tyf říká - stále to enduro neni... a varoval mne od blbnutí v terénu, protože on pak dopadl takto:

Stalo se to přesně v tom místě ještě jednomu - a můžem jen polemizovat jestli to byla výrobní vada když jde v obou případech o rok výroby 2009...

• Meli
Více
11 roků 1 týden zpět #37487 od Douša
Douša replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
Ve fotogalerii na foru, a rádo se stalo

Dobrá nálada nevyřeší všechny tvé problémy, ale nasere tolik lidí , že se vyplatí si ji uchovat!!!!!

• Douša
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
  • Bez humoru se dá žít, ale proč?
Více
11 roků 1 týden zpět #37486 od Zip
Zip replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
Diky za reklamu, jj porad je mam, ale obavam se, ze na 650 to bude problem. Kvuli tachometru. Jinak vydrzeli 3 bouracky bez jakeho koliv problemu, pritom ta posledni byla o tom, ze motorka delala salta po asfaltu. :secret: Ostatne ta prvni v Pakistanu byla to same. :whistle: Nedam na ne dopustit.. Tu fotku jsi sehnal kde? :v: :wondering: :good:

Kawasaki KLV-Adventure

• Zip
Více
11 roků 1 týden zpět - 11 roků 1 týden zpět #37485 od Douša
Douša replied the topic: Pěkná přestavba dl 650

Myslím že je měl akorád Zip na KLVčku.

Dobrá nálada nevyřeší všechny tvé problémy, ale nasere tolik lidí , že se vyplatí si ji uchovat!!!!!
Přílohy:
Poslední úprava: 11 roků 1 týden zpět od Douša.
Poděkovali: Zip

• Douša
  • Bez humoru se dá žít, ale proč?
Více
11 roků 1 týden zpět #37483 od Raser
Raser replied the topic: Pěkná přestavba dl 650
Poptám se. Řešil tady někdo ty drátěný kola na Stroma?

Víc o mě a motorce na Motorkáři.cz.......http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=151894
Něco o mojí práci..www.opravysekacek.cz

• Raser
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Více
12 roků 8 měsíců zpět #26644 od Radim_C
Radim_C replied the topic: Re: Pěkná přestavba dl 650
Tak jsem prověřil toho Creptuse, protože vím, že chtěli pro pár koncovek homologaci získat ... a ještě ji nemají, snad letos ...

• Radim_C
Více
12 roků 8 měsíců zpět #26617 od barvajs
barvajs replied the topic: Re: Pěkná přestavba dl 650
Creptus má na pár vybranejch modelů homologaci. Jinak kámoš si u nich nechal předělat vejfuk a svody na XT660, kde vedou pod motorem.Je to jednoválec a nechal to namotat vrchem kolem válce jako u klasickýho jednobuchu a komplet s koncovkou to vyšlo na sedum litrů. Homologaci samo neřešil, jde mu hlavně o průchodnost v terénu kterej hodně jezdí. Ale loni s tim byl na Korsice, tak měl cestou asi kliku.
Ale jak jsem psal, u V-Stromu jde v podstatě o ten přední svod a kousek zadního v místě spojení a 8500,- je nesmysl.

• barvajs
Více
Moderátoři: Roman JakubMates