file Question SUZUKI V-STROM CHIPTUNING

9 roků 11 měsíců zpět #44123 od E-Ryc
E-Ryc replied the topic: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
Uprimne receno, pokud cestujes, tak bych se na to vys... teda vykaslal.

Nerad bych zjistil 2000km od domova, ze "expert" neco vykunil a v zime/horku/desti/... (proste nejakych nestandardnich podminkach) to nejede....

Please Přihlásit se to join the conversation.

• E-Ryc
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
9 roků 11 měsíců zpět #44099 od Dom999
Dom999 replied the topic: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
A ma nekdo z vas nacipovanyho vstroma?? Bavil jsem se s jednim klukem co ho mel cipliho A rikal ze je to rozdil jako blazen. Jen me by zajimalo co dela spotreba a hlavne ck na to rika z dlkuhobodiho hlediska motor. Kdyz jedu se 3 kuframa nedejboze ve dvou tak by se nejaky konik navic hodil.

• Dom999
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21853 od traxxas
traxxas replied the topic: Re: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
Ještě si neodpustím jednu poznámku.
V tomhle oboru lze dělat takové podvody o kom se asi nikomu nezdá. Málokdo si nechá změřit svůj stroj před a po. Takže asi jediné měřítko je renomé firmy a pak subjektivní pocity..... :no:
Samozřejmě, že firma, u které jsem si nechal chipnout, mi nabídla kontrolní měření, ale docela slušný peníz navíc. Já jsem odmítl pod návalem subjektivních kladných pocitů a vyplavovaných endorfinů.
Ale často se u jiných firem nedostaví ani nabídka na přeměření ani ta euforie ze zrychlení-což je nejmarkantnější atribut.... :wondering:

The Truth Is Out There
Poslední úprava: 13 roků 5 měsíců zpět od traxxas.

• traxxas
  • Avatar uživatele traxxas Topic Author
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21850 od traxxas
Jarda40 napsal:

traxxas napsal:

Jooo a ještě, téměř všichni tuningáři velmi dobře slyší na tzv"hromadné objednávky" a tam lze cenu usmlouvat do úplně jiné dimenze..... :laugh: :P :) :wondering: :bye: :clapping:
A for je v tom, že ani nemusí být stejné typy a ročníky.....prostě jde o množství, které kdo dokáže nashromáždit.... :laugh: :P
A pokud někdo ze zástupců firmy dělá ofuky, lze ho rychle sundat " ze stromu"..... :laugh:

Traxxi ty bys ukecal a uargumentoval i mrtvýho. :) . No já právě neumím smlouvat a ty různé fintičky a vždy zaplatím co to stojí. Max. si najdu slevu na netu. Ta hromadná objednávka by ale nemusela být špatná věc,,, co, místní bando???? :good:

Za hromadnou objednávku-jak kdo-lze považovat od 3-4ks výše...... :v: :clapping:
Čím více, tím nižší cena.... :blush:
Dokonce u renomovaných firem funguje odvolání na jejich klienta z jejich databáze-výhody jak pro něj tak pro nového...jen nemít línou hubu a nestydět se....
všichni jsou hamižní až hanba.... :blush:
Jenom když vezmu uváděnou hodnotu firmy ABW , od které mám chipnuto, přes 7 000 aut, a zkusím si jen tak zkalkulovat průměrnou cenu za ta léta ...ccda 15 000,- a to myslím silně podhodnocuji, protože cena markantně klesla až v posledních dvou letech, tak mi vychází minimální obrat 105 000 000,-.... a nepočítám v to stavby na zakázku a kamiony atd
při nějakých....ehm nákladech.....nehovořím o podvodných firmách.....tam je vejvar 95%..... :evil:

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět #21849 od Jarda40
Jarda40 replied the topic: Re: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
traxxas napsal:

Jooo a ještě, téměř všichni tuningáři velmi dobře slyší na tzv"hromadné objednávky" a tam lze cenu usmlouvat do úplně jiné dimenze..... :laugh: :P :) :wondering: :bye: :clapping:
A for je v tom, že ani nemusí být stejné typy a ročníky.....prostě jde o množství, které kdo dokáže nashromáždit.... :laugh: :P
A pokud někdo ze zástupců firmy dělá ofuky, lze ho rychle sundat " ze stromu"..... :laugh:

Traxxi ty bys ukecal a uargumentoval i mrtvýho. :) . No já právě neumím smlouvat a ty různé fintičky a vždy zaplatím co to stojí. Max. si najdu slevu na netu. Ta hromadná objednávka by ale nemusela být špatná věc,,, co, místní bando???? :good:

• Jarda40
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21842 od traxxas

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21841 od traxxas
Ještě jeden poznatek.
Vzhledem k tomu, že byl náš motor použit z SV 650 a byl mu překopán motormanagement směrem k zatlumení, tak si vemte, že původní hodnoty z SVéčka lze docela určitě ještě povýšit minimálně o 15%....a ladit a vyhlazovat křivky, bez negativního dopadu na životnost a ekologii. Stejně se u moto emise neměří..... :laugh: :P
Myslím, že výkonově se lze přiblížit 60kW při zachování charakteristiky průběhu spektra otáček a krouťákem klidně na 75 Nm....a to už by mělo být znát. A to ještě při zadání rozmezí otáček a posunu dle gusta každého soudruha (tedy rozumného gusta). :laugh:

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21840 od traxxas
Ještě dodatek.
Mě obchodování živí mimo jiné posledních 9 let. A když jdu do "kaufu" čehokoliv , tak si člověk musí uvědomit a zhruba propočítat, kolik že to může asi tak chtít po prodávajícím. A v tomto případě strašně moc!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
A opačně, když dělám nabídky, tak samozřejmě rozlišuji tender, realizačku 1. kolo a další kola a vždy musíš mít rezervu. Když jí vyčerpáš-končíš nebo jdeš do prodělku.
Jo a ještě-podle mě nejde až tak o výkon, jako spíše o krouťák, který ti zvednou o více než 13%..... :clapping: A docela určitě lze i o dost více. Nevím jak kdo, ale já převážně využívám jízdu na krouťák, než na max výkon.
Mezi námi-výměnou výfuku se svody a vzd filtru této hodnoty nedosáhneš.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21839 od traxxas
Jarda40 napsal:

No tak 5KW za 9000 kč je docela dost. Lehce jsem o tom uvažoval (třeba dárek k narozkám) ale radši ty prachy vrazím do jiných pitomostí. :ohmy:

9000 není dogma, hele já uválčil cenu z 12 900,- na 4500,- jen jsem šel do krajnosti a řekl, že už jsem objednaný u konkurence ( a to jsem byl).
Pro ně to jsou zanedbatelné náklady a kšeft si utéct nenechají.....potřebují rozmělnit fixní náklady.... :P a nakonec i ty variabily.... :P lepoší 4500 než nic....to bys koukal, jak se nakonec chytl.
Jo a ještě není ani dogma ty kW a ty Nm...... :) :clapping:

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21838 od traxxas
Tady vkládám odkaz na firmu, u které jsem si nechal chipnout Octavii 1.9TDI 77kW PD na 103kW a z 250Nm na 320Nm krouťák. Je to osvědčená a tzv ekonomická konfigurace, kdy motor netrpí a člověk má požitek a spokojenost.
Nárůstem krouťáku jsem byl tak překvapen, že při zkušební jízdě, při rozjíždění, mi kola gumovala na novém asfaltu až zafungovalo ASR a to vše při dávce plynu, co jsem byl zvyklý do té doby a to nejsem zvyklý rozjíždět se razantně. Měřit na zkušebních válcích jsem to nenechával, ale i výkon je znát a to docela markantně. Je to silně návyková záležitost. Spotřeba se nezvýšila, spíše nepatrně klesla, cca 0,3l/100km.
Nevím, zda je to dobrá, špatná nebo nejlepší firma v ČR?
Ale staví SW i pro fungl nová, drahá a nadupaná auta i do zahraničí. Její -asi možná-předností je, že dokáže prý postavit SW na cokoiliv. Ale samozřejmě-stojí to peníze.

http://www.abw-tuning.cz/meet.htm

PS: samozřejmě, pokud se z vás stanou závisláci na tom svižném chování auta a budete je využívat maximálně ke svému uspokojení, spotřeba vám neklesne, ale naopak vzroste..... :P

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět #21837 od Jarda40
Jarda40 replied the topic: Re: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
No tak 5KW za 9000 kč je docela dost. Lehce jsem o tom uvažoval (třeba dárek k narozkám) ale radši ty prachy vrazím do jiných pitomostí. :ohmy:

• Jarda40
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21836 od traxxas
Tak tady bohužel naše sůzi nedělají, ale jiná mota ano

http://www.profi-chiptuning.cz/chiptuning/motocykly/

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět - 13 roků 5 měsíců zpět #21835 od traxxas
Tak bacha na ABC tuning....myslím, že to je zrovna ten, kde si to nechal chipnout tchán a když jsem se ho ptal :? " Tak co, jak to jede?"....tak zrovna superlativy nevykřikoval-on, který vše přehání do krajnosti ohledně auťáku-to jeho jezdí jen a jen nejlépe.... :cry:

http://www.chipforum.cz/viewtopic.php?f=13&t=4516

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět #21834 od traxxas
viz odstavec -motocykly.......

http://www.abctuning.cz/?id=7&lang=cs

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
13 roků 5 měsíců zpět #21833 od traxxas
traxxas created the topic: SUZUKI V-STROM CHIPTUNING
Když už jsem se o tom zmínil, tak sem vkládám odkaz na nachipování. Samozřejmě to není jediná možná firma a ultimativní hodnoty a cena. U různých firem lze různé věci.... :bye:

http://www.chiptuning.cz/chiptuning.php?id=2130&name='Chiptuning Suzuki DL 650 V-Storm'

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
Moderátoři: Roman JakubMates