Question Pamír a Mongolsko
8 roků 4 měsíců zpět #49867
od madma
madma replied the topic: Pamír a Mongolsko
Ty kráso... Tak to je vopruz s tím balíkem! Držím palce, ať dorazí co nejdřív.
No, zatím asi nezbývá, než se obrnit trpělivostí...
Užij si to tam a ve šťastný návrat ve zdraví. -)
No, zatím asi nezbývá, než se obrnit trpělivostí...
Užij si to tam a ve šťastný návrat ve zdraví. -)
Please Přihlásit se to join the conversation.
- madma
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #49866
od Fugas
V neděli přesun do taskentu celou cestu 37 st chvíli nová dálnice chvíli starší derava. Opět sháním benzín všude mají jen 80 oktanu. Většina aut jezdí na plyn a o benzín není moc zájem. Nakonec před městem 91 snad? Zajizdim do centra mega hotel 100 dolarů za noc, ale věnují mi mapu města. Hledám adresu doporučeného hotelu ale ulice nejsou popsány. U hasičů se ptám na cestu dva pánové mě nakládají do auta a vezou mě na tu adresu ale hotel je zavřený. Tak mě vozí po městě a nakonec nacházíme super hotel za 30 dolarů. Vezou mě nazpět k hasičům kde čeká Barbora. To vše při 37 st jsem úplně uvareny a dlouho se na pokoji chladim ve sprše. WiFi funguje bezva bohužel balík ještě neodletel z Česka.
Dnes je středa a stále čekám balík už je v Londýně chodím po městě ale je 40 st tak to dlouho nevydržím.
Fugas replied the topic: Pamír a Mongolsko
V neděli přesun do taskentu celou cestu 37 st chvíli nová dálnice chvíli starší derava. Opět sháním benzín všude mají jen 80 oktanu. Většina aut jezdí na plyn a o benzín není moc zájem. Nakonec před městem 91 snad? Zajizdim do centra mega hotel 100 dolarů za noc, ale věnují mi mapu města. Hledám adresu doporučeného hotelu ale ulice nejsou popsány. U hasičů se ptám na cestu dva pánové mě nakládají do auta a vezou mě na tu adresu ale hotel je zavřený. Tak mě vozí po městě a nakonec nacházíme super hotel za 30 dolarů. Vezou mě nazpět k hasičům kde čeká Barbora. To vše při 37 st jsem úplně uvareny a dlouho se na pokoji chladim ve sprše. WiFi funguje bezva bohužel balík ještě neodletel z Česka.
Dnes je středa a stále čekám balík už je v Londýně chodím po městě ale je 40 st tak to dlouho nevydržím.
Poslední úprava: 8 roků 4 měsíců zpět od Fugas.
- Fugas
- Topic Author
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #49863
od Fugas
Do samarkand jedu 260 km hlavní silnice je v totálně rozbitá okolí je trochu zelené kontrola policií je to legrace polda je trochu pod parou. Další kontrola je horší, chtějí abych zhasnul nechápou že to nejde mám vyndat žárovku ale nakonec můžu jet. V 17 hod samarkand kluci našli hotel za 15 dolarů vede mě k němu taxi přes celé město za 1 dol. Večer hamburger a pivo. Ráno se loučíme kluci pokračuji. Já čekám na balík s novým tlumičem. Celý den chodím po městě večer si povídám s paní domácí.
Do samarkand jedu 260 km hlavní silnice je v totálně rozbitá okolí je trochu zelené kontrola policií je to legrace polda je trochu pod parou. Další kontrola je horší, chtějí abych zhasnul nechápou že to nejde mám vyndat žárovku ale nakonec můžu jet. V 17 hod samarkand kluci našli hotel za 15 dolarů vede mě k němu taxi přes celé město za 1 dol. Večer hamburger a pivo. Ráno se loučíme kluci pokračuji. Já čekám na balík s novým tlumičem. Celý den chodím po městě večer si povídám s paní domácí.
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49858
od Kysin
Kysin replied the topic: Pamír a Mongolsko
nojo BMW heh
- Kysin
Less
Více
- Obdržená poděkování 25
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #49857
od Fugas
Pokracujme stále na východ silnice jsou samá díra svar vydržel 50 km a pak tlumič ven a vše obrousit. Kluky posílám napřed jedu 40 km hod pouští 300 km není tu nic ani benzín ani jedno stavení ani tel signál auto tak 3 za hodinu. Uprostřed té pouště stojí policejní budka a kontrolují doklady. Je to jak ve snu. V 8 hodin večer jsem v Buchare kluci nikde spím v malém hotýlku za 20 dolarů. Jdu do centra dám kebab a v kavárně je konečně WiFi a píšu domů. Nakonec jsou kluci o dvě ulice vedle. Celý den 32 st. Najeto 510 km bez tlumiče jen se hezky houpu a kolo poskakuje přes díry a čekám kdy se ulomi kolo. Fotky bohužel nejdou vložit ale skusim je poslat Romanovi, snad to půjde. Internet je tu trochu cenzurovan.
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49851
od Bandita
Bandita replied the topic: Pamír a Mongolsko
Ahoj cestovatele, drzte se. Jsme s Vami a drzime palce at to zvladnete;-)
- Bandita
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #49844
od Fugas
Bohužel fotky nejdou nahrát je to tu nějak cenzurovane byl jsem si koupit místní sim kartu a po vyplnění bumazky jsem mohl uvést jen jedno číslo do Česka komu budu volat. Jo a vystal jsem si tam frontu 1,5 hod, pro celé stotisicove město je jen jedna kancelář s dvěma okynky
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49843
od Fugas
Kazachstánem dolů ke kaspickemu moři totální pustiny auta moc nejezdí sem tam kamion. V astrachanu odbočka na uzbeckou hranici 110 km totální pustina a silnice tam není. Jen obrovské díry a roleta. 20km před hranici mi vytekl zadní tlumič. K celnici jsem do skákal za 1,5hod Mega fronta, ale předjíždime všechny. Kazach nás propouští po hodině papírování. U uzbeku ukecavam vojáky a ti nás pouští vraty v protisměru papíry a celková kontrola všech věcí 2 hod. Výměna peněz, a nákup strachovky další 1 hod to vše při 35 st opět silnice totální masakr zastavuji u místního a jdeme k němu bydlet. Provizorní oprava tlumiče jde ven a znehybnuji ho gumou ze staré pneumatiky. Večer popijime pivo a debatujeme s celou rodinou. Spaní ve společné místnosti je bezva. Ráno v 7 hod jedeme 60 km ta hrůza pak 200 km o něco lepší a pak dalších 100 km masakr. Už se zase houpu a kolo uskakuje ale držím stále 100km. Město nukus hotel a do opravny zavarili mi to natvrdo tak uvidím kam po těch silnicích dojedu k večeři amur
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49835
od Wolf
Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
Wolf replied the topic: Pamír a Mongolsko
Zděndo sleduji tě každý den jak jedeš . Musí to být super :yes: . Držím vám palce ať se všichni v pořádku vrátíte, jo na jakých gumách to jedeš?
Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
- Wolf
Less
Více
- Obdržená poděkování 19
8 roků 4 měsíců zpět - 8 roků 4 měsíců zpět #49824
od Fugas
Ahoj konečně je možné podat zprávy. Ukrajina nezklamala v Karpatech totálně silnice v rozkladu ale jinak super pouze jedna kontrola policií ale vše ok. Minsk totálně ucpaný průjezd 2 hod. Hranice s Ruskem 2,5 hod několik dokumentů. Jinak Rusko super lidi milí tankování na kartu skoro všude. Spali jsme v kamion hotýlku. V okolí jen obrovské pláně a roviny. Vzdálenosti mezi městy 500 km. Hranice do Kazachstánu 1,5 hod pak 400 km po totálně rozbité silnici. 32 stupňů a miliardy komárů. Spíme v hotelu za 10 dolarů. Zítra jedeme do pouště tak se uvidí
Ahoj konečně je možné podat zprávy. Ukrajina nezklamala v Karpatech totálně silnice v rozkladu ale jinak super pouze jedna kontrola policií ale vše ok. Minsk totálně ucpaný průjezd 2 hod. Hranice s Ruskem 2,5 hod několik dokumentů. Jinak Rusko super lidi milí tankování na kartu skoro všude. Spali jsme v kamion hotýlku. V okolí jen obrovské pláně a roviny. Vzdálenosti mezi městy 500 km. Hranice do Kazachstánu 1,5 hod pak 400 km po totálně rozbité silnici. 32 stupňů a miliardy komárů. Spíme v hotelu za 10 dolarů. Zítra jedeme do pouště tak se uvidí
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49816
od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: Pamír a Mongolsko
Tady je odkaz na SPOT,
který zaznamenává Zdendovu trasu na cestě do Mongolska.
- Roman Jakub
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
8 roků 4 měsíců zpět #49753
od Radim_C
Radim_C replied the topic: Pamír a Mongolsko
Teď zrovna je na motorkari.cz cestopis, jak kluci jeli do Vladivostoku a pak zpátky vlakem do Moskvy ....
- Radim_C
Less
Více
- Obdržená poděkování 19
8 roků 4 měsíců zpět #49752
od festr
Nejezdi rychleji, než já létám...
festr replied the topic: Pamír a Mongolsko
Hlavne dobre dojedte a poradne si to uzijte a uz ted se tesim na fotky...videa a vypraveni
Nejezdi rychleji, než já létám...
- festr
Less
Více
- Obdržená poděkování 10
8 roků 4 měsíců zpět #49750
od Fugas
Nazpět opravdu vlakem do Moskvy, ale ještě nevím, zda to nenapálím až do Vladivostoku.
- Fugas
- Topic Author
8 roků 4 měsíců zpět #49747
od maestrom
maestrom replied the topic: Pamír a Mongolsko
Tipnul bych si že od bajkalu zpátky po BAM
- maestrom
Less
Více
- Obdržená poděkování 14
Moderátoři: Roman Jakub