exclamation-circle Important technické okénko

7 roků 10 měsíců zpět #51206 od Newman
Newman replied the topic: technické okénko
Když jste tady zmínili AT, mohu se s vámi podělit o mé zkušenosti po krátké sezóně, kdy jsem najel něco málo přes 11.000km, pouze kolem komína, letos nebyla možnost někam vyrazit. Opakuji, jsou to moje poznatky, nejsem žádný testman a porovnávám s předchozím stromkem:

Klady:
- velká kola, dlouhé zdvihy, průchodnost terénem,
- velký rejd (opravdu se to hodí, otočím se na pětníku)
- přes velkou celkovou hmotnost, výborná ovladatelnost a manévrovatelnost, nízké těžiště
- nízká spotřeba (v průměru 4,15 l/100km, pokud jsem jel kochačku pouze asfalt, dostal jsem se i pod 4l/100km, v lehkém terénu 4,5l/100km)
- dobře odstupňovaná kontrola trakce a možnost jejího vypnutí
- led světla a blinkry, dobrá svítivost a hlavně viditelnost v provozu
- dělené sedlo, možnost nabalit na zadní část například rolku
- vypínatelné ABS zadního kola
- zvuk motoru/výfuku
- překvapivě odolný kryt motoru
- kvalitní plasty a lakování (z laku jde dobře umýt hmyz i po několika týdnech)

Zápory:
- složité odstrojování předních plastů (když sundám i masku světel, je to 26 šroubů a 18 nýtů!)
- tool box, do kterého se nevleze více potřebného nářadí (třeba klíče na kola)
- spínač blinkrů není v ideální poloze, musím se k němu palcem natahovat
- při stoji ve stupačkách je výfuk a jeho krycí plast příliš blízko, takže se pata dotýká (malé stupačky mi oproti jiným zatím nijak nevadí)
- velké proměřování tachometru (reálných 50km/h je při 55, 90km/h při 99, 175km/h při 193 atd)
- nutnost znovu nastavovat stupeň kontroly trakce po vypnutí zapalování
- převodovka vyžaduje kopání kvaltů, jinak tam občas padne falešný neutrál

AT je přes pár nedostatků velmi dobrá motorka, pro můj způsob ježdění bych řekl ideální. Největší její nevýhoda je, že i když si předem řeknu: "Dnes jedu jenom asfalt!", stejně si zahne na první polňačku a zpátky se jí nechce. Ale co mě asi vytáčí nejvíc, je to velké proměřování tachometru, už jsem dospělý jedinec schopný převzít vlastní odpovědnost a tak bych rád vždy věděl, kolik jedu, bez toho, abych si to musel v hlavě přepočítávat anebo se dívat na navigaci.

Please Přihlásit se to join the conversation.

• Newman
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51193 od Wolf
Wolf replied the topic: technické okénko
Jo ta Afrika Twin trikolora je úúúúžasná, už asi půl roku po ní pokukuji ;-) . A chápu ten tvůj problém v eventuálním rozhodování o novém stroji, ale věř mi návrat zpět z brambor na stromy (nové) není vůbec špatná volba. Měl jsem to štěstí se svézt na novém bramboráku (jako skútr) i sterém 2010 a novém litrovém stromu a rozhodně bych šel do stromka, sice s drobnou úpravou plexiskla, ale jinak ta motorka je dle mě lepší, lehčí, hravější. A teď před vánoci bych bral nějaký pořádný stromeček, já koupil jedli :laugh: .

Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"

• Wolf
  • Avatar uživatele Wolf Topic Author
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51192 od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: technické okénko
To Jára Cimrman: naprosto chápu, že tě tohle otrávilo. To by mě taky nebavilo. Stromek je sázka na jistotu, to tady všichni víme :-).

To Wolf: Já upřímně ani nevím, že tam nějaký optický vlákna v těch vodnících jsou. Vodníci se mi nelíbí. Ani co o tom slyším, ani jak to vypadá. Jsem rád, že nemusím řešit koupi motorky. Měl bych teď děsný problém. Ale určitě bych se chtěl svézt na nové Africe. Hodně se toho taky pro mě při výběru motorky změnilo tím, že Péťa začala jezdit na svý.

• Roman Jakub
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51191 od Jára Cimrman
Jára Cimrman replied the topic: technické okénko
Měl jsem R1100 R a krom ložisek diferáku a běžného seřízení nebyl problém. Koupil jsem R 1150 Rockster, v Praze u Národního divadla se vysypal diferák a na Slovensku přestalo fungovat ABS navíc dual s posilovačem. Oprava u kamaráda který v BMW dělá vyšla na 19000 a to to šlo opravit. Nový by vyšlo na nesmyslných 1300 dolarů. No a nakonec R1150 RT. Kulový čep přední vidlice a ložisko krku řízení, ukroucený kardan a s tím jehlová ložiska uložení diferencialu a nakonec když jsem ji prodal tak mi nový majitel volal že mu odešlo ABS a že chce slevu nebo vrátit motorku. Nakonec jsme se dohodli nechal si dual s ABS vymontovat a předělat na klasický brzdy. To už jsem měl litrovýho Stroma, Mates mi ho za 5000 komplet zkontroloval, vyměnil filtry, ventily svíčky kapaliny atd. a od té doby jezdím. Jízdní vlastnosti BMW jsou supr, motorka se nepotápí při brždění nemotá se ve vyjetých kolejích motor má velmi dobrý dynamický vlastnosti a hodně si nechá líbit ale v létě problém v kolonách s teplotou a po zkušenostech obava zda dojedu. Bude mi 64 roku a už toho asi moc nenajezdím ale zatím v létě jezdíme s manželkou na dovolené a tak chci jezdit tak nějak v klidu a bez nervů. Čusky. J.C.

• Jára Cimrman
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51189 od Wolf
Roman letos na podzim jsem dal za řetězovku od didy na litrika 2500 kacek. Jaký máš názor u nových bramboráku na ty optická vlákna?

• Wolf
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51188 od Roman Jakub
Járo asi je to kus od kusu. Já mám třeba najeto na svý bramboře 155 tisíc a pořád vrčí. Servis vyjde stejně jako na Stromkovi. Myslím pravidelnej. Jediný co je fakt za nesmysl je repas převodovky. To jako jo. Zase za těch cca 150tisíc km, co jí musíš udělat, ty řešíš na Stromku aspoň 2x spojku. I tak je teda ta převodovka za nesmysl :-).
Kardan je na dvanáctkách do roku 2009 včetně asi průser. Výš už je to OK. Taky když se mi podruhé vys..., koupil jsem hrušku z 2011. Ale za repas kardanu koncového převodu dáš 5500,- . To máš o něco malinko dráž, než výměnu řetězovky.
Co jsi měl za modely? Nějaký starý paštiky nebo něco novějšího?

Na Stromku jsem si dal stovku a jezdil krásně, ale když to srovnám s tou velkou dvanáctkou, je to prostě někde jinde.

• Roman Jakub
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51187 od Jára Cimrman
Jára Cimrman replied the topic: technické okénko
To jsem jim tam napsal já aby si nemysleli že vše od BMW je tak Německý a geniální jak si myslí. Měl jsem tři Bavoráky a už ne. Naprosto nevyzpytatelný motocykl s nesmyslnýma závadama a raketovými cenami za některé díly a taky nevíš jestli dojedeš. Vysypal se mi dvakrát diferák, ABS a jiné drobnosti a řekl jsem si dost. Ale móda je móda. Tak ať si to užívají, já jsem vyléčenej J.C.

• Jára Cimrman
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51186 od Wolf
To tam Romane určitě zajdi, ale udělej si na to dost času, je to tam moc dobré. Jinak je jedno zda je ta motorka Jawa, Bmw, Suzuki nebo jiná, každá motorka je krásná :)

• Wolf
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51185 od Roman Jakub
Někdo to vymyslet musel. Čech nebo Germán. Mě se na tom jezdí hezky. Budu se do toho TM muset někdy podívat. Od té doby, co to zrekonstruovali, jsem tam nebyl.

• Roman Jakub
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51184 od Wolf
Kamarádi nejsem J. Cimrman, nejsem ani na fóru BMW tak fakt nevím kdo tam ty, opravdu moje fotky dal. Nicméně jak se říká " postřelená husa, první kejhá" je vidět, že mám asi pravdu. A kdo mi to nevěří tak ať se zajde sám podívat do 1. patra TM Praha hned nad salónním vagonem F.J . I.. Nechápu proč se kvůli tomu někteří bramboráci tak rozčilují? Je přece hezké jezdit na motorce skoro české (lepší než čínské), která by třeba bez nás Českoslováků vůbec nejezdila :laugh: . Ano čtyřválců se používá mnoho, ale boxerů (dutý úhel) asi tolik ne. A co ten kardan, ten tam taky byl asi náhodou. No prostě ČAS sice skončil, ale pořád žije v BMW :) . Vsadil bych boty, že někde ve vedení firmy (historii) BMW bude určitě nějaký Čech :) .

• Wolf
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51183 od vanas-v1
vanas-v1 replied the topic: technické okénko

Petr Podařil napsal: Wolfiku, nejlepší je že se kopiruje dnes úplně vše, vč.tvých fotek a popisu z tohoto vlakna. Na bmwgs foru nekdo dnes zalozil vlákno které se nápadně podoba tvému :laugh:
http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=30816&pid=515379#post_515379

no tak jelikož to jsou evidentně wolfovi fotky,tak je jasný,že jára cimmrman je........WOLF :whistle:

• vanas-v1
Více
7 roků 10 měsíců zpět - 7 roků 10 měsíců zpět #51182 od Petr Podařil
Petr Podařil replied the topic: technické okénko
Wolfiku, nejlepší je že se kopiruje dnes úplně vše, vč.tvých fotek a popisu z tohoto vlakna. Na bmwgs foru nekdo dnes zalozil vlákno které se nápadně podoba tvému :laugh:
http://www.bmwgs.cz/forum/viewthread.php?thread_id=30816&pid=515379#post_515379
Poslední úprava: 7 roků 10 měsíců zpět od Petr Podařil.

• Petr Podařil
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51178 od Wolf
Asi budu čas em o bmw uvažovat, když má vlastně české kořeny :laugh:

• Wolf
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51177 od vanas-v1
vanas-v1 replied the topic: technické okénko
jen jestli to bmw není nakonec z číny,když je celý okopčený :laugh: :laugh:

• vanas-v1
Více
7 roků 10 měsíců zpět #51176 od Petr Podařil
Petr Podařil replied the topic: technické okénko
Krásný. Bohužel ať Č.A.S nebo Jawa mají své časy dávno za sebou. Řekl bych, že i z pohledu historie bude důležitější kdo přežil a někam to dotáhl. Vždyť i ten bavorský zobák je kopie, jestli se nepletu tak od suzuki dr big ;-)

• Petr Podařil
Více