question-circle Question jaký foťák?

14 roků 11 měsíců zpět #7850 od traxxas
traxxas replied the topic: Re:jaký foťák?
daja napsal:

traxxas napsal:

Power Shot G 10 je aktuální a in a mají i ve firemním portfoliu.............. :v: :v: :v:
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_G10/index.asp

dokonce získala Awards cenu 2009 a to taky o něčem mluví..... :good: :good: :good:

tak ta G10 a sx1 stojí stejně. sx10 je levnější .... tak jak? :wondering: :wondering:

Myslím, že do užšího výběru postupují SX1 a G10. Teď jen by bylo dobré si ošáhnout oba aspoň na chvíli.....budu študovat dál a kouknu na recenze, jo?

The Truth Is Out There

Please Přihlásit se to join the conversation.

• traxxas
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7849 od daja
daja replied the topic: Re:jaký foťák?
traxxas napsal:

Power Shot G 10 je aktuální a in a mají i ve firemním portfoliu.............. :v: :v: :v:
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_G10/index.asp

dokonce získala Awards cenu 2009 a to taky o něčem mluví..... :good: :good: :good:

tak ta G10 a sx1 stojí stejně. sx10 je levnější .... tak jak? :wondering: :wondering:

Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.

• daja
  • Avatar uživatele daja Topic Author
  • R.I.P.
  • R.I.P.
  • dobrý, dobrý, dobrýýýý déééén
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7848 od traxxas

Myslel jsem, že už má C-MOS snímač, ale nikde o něm nepíší.

The Truth Is Out There
Poslední úprava: 14 roků 11 měsíců zpět od traxxas.

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7847 od traxxas
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX1_IS/index.asp

Tak teprve teď jsem kouknul na specifikace SX 1 IS a máš recht, je lepší než 10ka. Má už C-MOS a navíc docela rychlé seriové snímání a umí RAW..... :good: :good: :good: Za ty peníze, dobrá volba!!! v tomhle segmentu.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7846 od daja
traxxas napsal:

daja napsal:

dík moc za rady :) hele a ten ultrazoom je tak moc velkej? Podle fotky to nevypadá moc větší než ta minolta, co jsem měl

http://www.fotoexpert.cz/kompaktni-digitalni-fotoaparaty/canon-powershot-sx1-is

Minoltu Dimage Z3 jsem měl taky a ještě furt mám-leží v garage. Tenhle bude o malinko větší, ale vybral jsi ,řekl bych dobře. Pokud chceš fotit jen na automat a nepokročit dál, tam myslím, že to bude zbytečnej canonovej kanon na vrabce. Ale pokud bys měl chuť se naučit s tímhle foťákem fotit a začít využívat alespoň části toho co umí , tak dobrá volba. :good: Ale je holt větší.... :wondering:
A proč nee SX10IS (procesor DIGIC 4) nebo G10, ten má myslím už C-MOS snímač (místo CCD) a kvalitou obrazu se blíží DSLR? Ale má jen 5x ZOOM-ano koncepce podobná DSLR.
Já neznám zpaměti ceny, ale asi v tom to bude, že?

sx10 ANI G10 UŽ SE NEPRODÁVÁ
beru zpět - sx10 jsem nasel ... cena je 9tis .... to neni spatny

Poslední úprava: 14 roků 11 měsíců zpět od daja.

• daja
  • R.I.P.
  • R.I.P.
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7845 od traxxas
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX10_IS/index.asp
Tohle už není vůbec špatný foťák. Digic 4 (rychlost a kvalita), USM (ultrasonic motor), VCM motor u zoomu (bezhlučný-není slyšet ve videu), objektiv f/2.8-nechce se mi tomu ani věřit, to bude asi údaj pro nejkratší sklo-jasně-2.8-5,7...i tak výborná světelnost pro 20x na dlouhém konci, výklopný displej, uživatelské nastavení, sáňky na blesk kompatibilní se Speedlite EX, optimální volič režimů, atd. Je asi znát z toho co píši, že fandím Canonu a ono to tak je, prostě většinou uměj......... :bye: a ne že se pokoušej jako někteří nejmenovaní.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7843 od traxxas
daja napsal:

dík moc za rady :) hele a ten ultrazoom je tak moc velkej? Podle fotky to nevypadá moc větší než ta minolta, co jsem měl

Minoltu Dimage Z3 jsem měl taky a ještě furt mám-leží v garage. Tenhle bude o malinko větší, ale vybral jsi ,řekl bych dobře. Pokud chceš fotit jen na automat a nepokročit dál, tam myslím, že to bude zbytečnej canonovej kanon na vrabce. Ale pokud bys měl chuť se naučit s tímhle foťákem fotit a začít využívat alespoň části toho co umí , tak dobrá volba. :good: Ale je holt větší.... :wondering:
A proč nee SX10IS (procesor DIGIC 4) nebo G10, ten má myslím už C-MOS snímač (místo CCD) a kvalitou obrazu se blíží DSLR? Ale má jen 5x ZOOM-ano koncepce podobná DSLR.
Já neznám zpaměti ceny, ale asi v tom to bude, že?

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7841 od traxxas
Kokin napsal:

traxxas napsal:

...VELKÉ MINUS-nemá možnost manuálu a priority času nebo clony nebo programové závěrky.....

No myslím, že tohle bude pro běžnýho člověka stejný mínus, jako když mu u počítače řekneš, že když nemá FireWire konektor, tak má velký mínus :D
Manuál, čas, clona - co to je??? Já třeba fotím tím, že mačkám to tlačítko vepředu. Maximum na co mám náladu je přiblížit / oddálit a když jako fakt hodně "hračičkový" den, tak ještě zkusím pootočit to kolečko nahoře, kde jsou symboly jako panáček, kopec, atd.... Od foťáku chci, aby se postaral o zbytek ;-) :evil: :P B)

Promiňte všichni erudovaní fotografové :blush: :secret: :v:

V tom případě stačí vybírat foťák podle barvy......... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Nezlob se.........já nemůžu jinak..... :blush: :blush:
A ten Fire Wire je ještě furt in????? Oni ho výrobci montujou do mašinek? Myslím krom kompu. Já myslel, že už schcípnul na úbytě.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7840 od Kokin
Kokin replied the topic: Re:jaký foťák?
traxxas napsal:

...VELKÉ MINUS-nemá možnost manuálu a priority času nebo clony nebo programové závěrky.....

No myslím, že tohle bude pro běžnýho člověka stejný mínus, jako když mu u počítače řekneš, že když nemá FireWire konektor, tak má velký mínus :D
Manuál, čas, clona - co to je??? Já třeba fotím tím, že mačkám to tlačítko vepředu. Maximum na co mám náladu je přiblížit / oddálit a když jako fakt hodně "hračičkový" den, tak ještě zkusím pootočit to kolečko nahoře, kde jsou symboly jako panáček, kopec, atd.... Od foťáku chci, aby se postaral o zbytek ;-) :evil: :P B)

Promiňte všichni erudovaní fotografové :blush: :secret: :v:

VSTROMKLUB.CZ administrátor.
www.gipro.cz - www.moto-doplnky.cz - www.1-bike.cz

• Kokin
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7839 od daja

• daja
  • R.I.P.
  • R.I.P.
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7838 od traxxas
Když Panasonika tak můj TIP by byl asi tenhle DMC TZ7, ta 5 už ani není v nabídce
http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=BBK_4831
taky není špatný, taky má LiIonku, Panasonik má kladně hodnocený nový kodek na komprimaci HD videa-AVCHD, objektiv, pokud by byl opravdu made Leica, tak by to bylo super, ale paňák už tyhle objektivy seká sám a píše Leica, ale i tak jsou dobré. Má braketing =expoziční vějíř. VELKÉ MINUS-nemá možnost manuálu a priority času nebo clony nebo programové závěrky.
Dle mě by to vyhrál jednoznačně Canon.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět - 14 roků 11 měsíců zpět #7837 od traxxas
Můj typ, Canon, Panasonic. To jsou výrobci v téhle třídě, kde nemůžeš šlápnout vedle.
Canon má u těch lepších přímé přístupy k přednastaveným expozičním režimům ve větším počtu na otočném voliči. Fotit na auto, když myslíš, tak jo. Já bych u toho chtěl mít aspoň možnost Manuálu a priority Času nebo Clony. Jinak si s tebou foťák dělá co chce on a ne co chceš ty. Optiku mají oba výrobci dobrou, Canon má přívětivější uživatelské rozhraní= ovladatelské Menu. V téhle cenové kategorii mají v základu velmi dobrou stabilizaci. Koukal bych na rozsah objektivu spolu se světelností a hlavně na velikost přední čočky-nebral bych ty mrnítka. Čipy budou taky srovnatelné, výhodou je 10Mpx oproti 12Mpx-menší šum. Procesory budou obdobné funkčně, takže je ještě rozlišení v napájení-dnes je výhodou LiIon, ale na dovolené v zahraničí asi zase AA-i když to už začíná být přežitek. A taky je důležitá výdrž baterie-to souvisí s procesorem, LCd atd. O rychlosti u těchhle typů nemá cenu mluvit a o přesnosti ostření také ne. Ještě záleží na výběru možností měření expozice. Plusem by byl hledáček, ale co vím tak poslední se vyskytovaly u Canoňácké řady Power Shot A.5-7xx IS. Dnes ho už asi nenajdeš nikde. Nějaký extra ZOOM u těchle malých je použitelný jenom někdy-je to takový tahák na lidi. Ta optika to prostě Nemůže nikdy zvládnout v rozumnější přijatelné kvalitě kresby a ostatních věcech-závoj, aberace, vinětace, soudkovitost, atd.Takže fotky pak vypadají velmi polemicky-občas se zadaří, když je dobré světlo. Ale ono u kompaktu chtít větší Zoom než 6x je asi blbost i to už je nad možnosti jeho optiky.
Je potřeba se smířit s tím, že tyto foťáky jsou vyráběny dle marketingových průzkumů pro lidi , kteří fotí na auto režimy dovolenou a tak narozky a vánoce a nechtějí se nic moc učit a pamatovat si a tudíž ani neočekávají nějaké výborné výsledky-ty ani být nemůžou, protože při špatném světle ten foťák už zvládá pouze to co zvládá-vlastně nezvládá...... :laugh: :P Naordinuje si nepoužitelné ISO, časy a clony a je toho pak stejně mraky na vyhození. LCD budou mít taky srovnatelné.
Tož asi tak. A ta cena cca 10.00,- je tak rozumná.
Kategorie Ultrazoom-to je to , co ty velikostně už nechceš, je na tom o hodně lépe.
PS: jako dobrý TIP bych viděl Canon řadu Power Shot SX 200 IS. Má i vyskakovasí blesk i když to může být v některých režimech protivné. Ale má velmi dobrý objektiv, žádná mrňka a v testech dopadl velmi velmi.. :good:
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX200_IS/index.asp

Hele, on má dokonce i manuální nastavení... :good: :good: :good: a DIGIC 4... :good: :good: :good: a má dokonce i LiIonku baterii :good:
http://www.canon.cz/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX200_IS/index.asp?specs=1

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7833 od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: Re:jaký foťák?
Já mám Panasonic TZ-5. A veliká spokojenost. Je to kompaktík, ale má slušný objektiv, světelnost i zoom. Myslím, že to všechny parametry, které jsi vypsal splňuje.
A4 z dovolené taky vyvoláváme a žádný problém.
Jsou už nástupci, tak na ně koukni. Za mě můžu doporučit.

• Roman Jakub
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Více
14 roků 11 měsíců zpět #7832 od daja
daja created the topic: jaký foťák?
mám malý dotaz na zkušenější. Chci si koupit nový foťák a naprosto netuším, kam mám šáhnout.

Mám následující požadavky a přání:

Rozměrově né moc velký - měl jsem kdysi minoltu z3 a to je asi tak maximální velikost, co jsem ochoten s sebou tahat.
Slušný zoom (občas se hodí).
Stabilizátor (nejsem si jist, jestli už to dnes není standart).
Rozlišení ? Občas tisknu fotky na A4.
Nechci výměnné objektivy - nebudu to s sebou tahat a navíc už je to na mě dost složité.
Značka - je mi to jedno.
Chci prostě něco jednoduchého, co udělá fotky v automatickém režimu v super kvalitě :laugh: :laugh:

Cena tak do10 tisíc (není podmínkou) :)

Tak co? Poradíte mi?

Dík .... :kiss: :kiss: :kiss:

• daja
  • R.I.P.
  • R.I.P.
Více
Moderátoři: Miloš