Question ZE ŽIVOTA
Fakt nevím co všechno dohledám z literatury, protože nevím teď vůbec, že bych měl nějakou publikaci, která se bude zabývat pouze tím , co ty chceš. Většinou zahrnují i jiné oblasti. Ale kdo ví-15 let je 15 let a hlava už děravá....
PS: ještě furt jsem v práci.
The Truth Is Out There
Please Přihlásit se to join the conversation.
- traxxas
- Topic Author
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
- Obdržená poděkování 6
To že je to starší nevadí, speciálně mi jde o ty zesilovače a další technické prostředky.
Vím třeba, že Rusové měli hodně pokusů ale dopátrat se k něčemu je složité. Stejně tak za II. světové války byly i pokusy v Německu.
- Flare
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_BANNED
- GS
Jinak, že to někdo pojmenoval "para", je to zavádějící stejně jako UFO. To si hned každý vybaví nejlépe blétající talíř a zelený mimozemšťánky. Ale v překladu je to nejvýstižnější pojmenování.
Jak píšeš o mentálních zesilovačích, tak údajně nejdál to dotáhli rusáci za doby studené války amíkům se moc nedařilo. Jinak dle starších dostupných informací běžně používají tento typ komunikace domorodci v odlehlých oblastech na úrovni doby kamenné a jako mentální berličku, translátor využívají "mluvicí stromy" a funguje to běžně z osady do osady.
Až dám nějaký ten seznam dohromady, písnu SZ, jo?
PS: o spoustu knih z tohoto oboru jsem přišel, právě půjčováním a dnes už se nedají sehnat.
The Truth Is Out There
- traxxas
- Topic Author
- Obdržená poděkování 6
(v domácí knihovně desítky titulů včetně prvostisků z 20. let) a možná, že bychom měli spolu na dlouhé hodiny, dny, týdny o čem hovořit. Jen už dnes toho na mém bioHD zbylo žalostně málo.
Máš nějaké vlastní zkušennosti? S čímkoliv z tohoto paranormal ranku?[/quote]
Tohle by mě extrémně zajímalo, jak jen seznam toho co máš pro inspiraci (mám zatím pár knížek jen) po případně zápujčku na oskenování nebo přečtení - jako podklad.
Jak jsem psal mám trochu jiné cíle, definovat sociální a etický rámec takové masové (!) komunikace - tj. nejde o formalizaci nějakých parajevů ale o reálné prostředí, kde technickými prostředky dříve nebo později (existuje dost různých informací o používání mentálních zesilovačů, apod.) bude možné takhle komunikovat (ať počítač-> člověk, člověk-člověk, člověk->počítač).
Hodně by mi pomohlo pokud něco máš ... díky moc.
- Flare
- GS
Rochito (Live to ride, ride to live...)
- Rochito
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Obdržená poděkování 0
Když se zamyslím nad tím, co píšeš o oslavě, tak ti musím dát za pravdu. Zachránil člena rodiny a zaslouží si to....gratuluju, blahopřeju ... sice tohle není telepatie, ale spíš nějaká forma vcítění, nicméně z knížek co konzumuju jako podklady pro diplomku (i když ta je spíše o možných formách sociální komunikace prostřednictvím telepatie a rizika s tím spojený) tak je prokázána forma předtuchy - telegnoze
Přestože jsem hodně racionální a spíš sarkastický realista tak tohle téma je tak neprobádané ale má tolik různých úkazů že mě to fascinuje.
Nicméně psovi bych udělal velkou oslavu ...
.. a to co píšou kluci můžu jen podepsat ... Agího znáte a to není pes, prostě dřív naše dítě a člen
Jinak jak píšeš o co se zajímáš, tak jsem toho kdysi nastudoval metráky (v domácí knihovně desítky titulů včetně prvostisků z 20. let) a možná, že bychom měli spolu na dlouhé hodiny, dny, týdny o čem hovořit. Jen už dnes toho na mém bioHD zbylo žalostně málo.
Máš nějaké vlastní zkušennosti? S čímkoliv z tohoto paranormal ranku?
The Truth Is Out There
- traxxas
- Topic Author
- Obdržená poděkování 6
To víš Pavle, že se minulé dny měl nadstandartně-myslím, co se pochval, mazlení a komunikování týče. Jinak se žrádlem, jak jsem psal-už nemůže dostat to, co by chtěl. Je to můj 3. pes, 2. kterého jsem vychoval a 1. v rodině-teda po oženění. A jak píšeš o "konci" čuby-už jsem to zažil a je to, jako když odejde blízký člověk. Vím, že to zase přijde, jen na to nechci myslet.Jirko nejde nereagovat - a to i na Jankovo příspěvek.
Před dvěma rokama jsem musel svého 12 let starého vlčáka - čubu - prvního psa utratit - padla na zadek a už se nemohla zvednout - kyčle - klasika nejen u vlčáků. Utratil mi jí kamarád myslivec, veterinář - umřela mi v náručí. I dnes když si vzpomenu, tak bych brečel. Při jejím zabíjení jsem fakt řval. No a proč to píšu - ??? Janku - téměř dva roky pauza a mám nové zvíře. Také dělá radost, tak je to na tobě. Zvykneš si, nenahradí ti toho původního, každý je jiný a první je jen jeden.
Jirko - pejska pochval, je to mazák. O té mluvě v rodině i mezi zvířaty - to platí a platit bude do té doby, dokud nebudeme úplně pitomý z civilizace a televizí. Tyhle reflexy máme taky, ale spíš jako malý děti, pak už to u nás otupí. Už se mi stalo párkrát, že nebylo od věci dávat si pozor a i nesmyslné podněty a nutkání poslechnout. (mám pořád dobré pozorovací schopnosti i v přírodě - myslivost to udržuje aktivní a pomáhá neotupět)
Ještě že to dobře dopadlo. :good:
The Truth Is Out There
- traxxas
- Topic Author
- Obdržená poděkování 6
Přestože jsem hodně racionální a spíš sarkastický realista tak tohle téma je tak neprobádané ale má tolik různých úkazů že mě to fascinuje.
Nicméně psovi bych udělal velkou oslavu ...
.. a to co píšou kluci můžu jen podepsat ... Agího znáte a to není pes, prostě dřív naše dítě a člen
- Flare
- GS
Teď sedí na chodbě a čeká, až se mu vrátí jeho milovaná panička (odjela na setřenicí). Já jsem ten , který zasáhne když je třeba a poslechne mě na slovo i když poslední dobou je už fakt nahluchlej, paničku taky poslechne na slovo-dělám si legraci a říkám: jen nevite oba, na který....
The Truth Is Out There
- traxxas
- Topic Author
- Obdržená poděkování 6
Před dvěma rokama jsem musel svého 12 let starého vlčáka - čubu - prvního psa utratit - padla na zadek a už se nemohla zvednout - kyčle - klasika nejen u vlčáků. Utratil mi jí kamarád myslivec, veterinář - umřela mi v náručí. I dnes když si vzpomenu, tak bych brečel. Při jejím zabíjení jsem fakt řval. No a proč to píšu - ??? Janku - téměř dva roky pauza a mám nové zvíře. Také dělá radost, tak je to na tobě. Zvykneš si, nenahradí ti toho původního, každý je jiný a první je jen jeden.
Jirko - pejska pochval, je to mazák. O té mluvě v rodině i mezi zvířaty - to platí a platit bude do té doby, dokud nebudeme úplně pitomý z civilizace a televizí. Tyhle reflexy máme taky, ale spíš jako malý děti, pak už to u nás otupí. Už se mi stalo párkrát, že nebylo od věci dávat si pozor a i nesmyslné podněty a nutkání poslechnout. (mám pořád dobré pozorovací schopnosti i v přírodě - myslivost to udržuje aktivní a pomáhá neotupět)
Ještě že to dobře dopadlo. :good:
- Pavel
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Obdržená poděkování 2
Vašeho pejska za mě podbej za ušima, je to borec... :good:
- Janek
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Pozitivní lidé jsou vítězi dřív, než hra začíná...
V sobotu po návratu z Hoštic, mi manželka povídá, že jí dnes-v sobotu, Beník ( náš pes-americkej kokr-už docela stařešina) zachránil život.
Bylo to asi takhle: Já ahoj v 11hod dopoledne-směr Hoštice a ona odpoledne autem, sama pouze se psem, na chalupu k rodičům, po okreskách cca 15 km daleko. Tu trasu už známe každý zpaměti. Pes jako obvykle, ležel na podlaze v nohách předního spolujezdce. Jak píši, je to už stařešina a tak je moc hodnej a jen tak něco ho nerozhází a nevychyluje jako za mlada a cestu proleží=správnej chlap v letech!!!!! Najednou, před jednou táhhlou, nepřehlednou zatáčkou v houpáku v lese (nevynáší), pes si sednul a začal jeho komunikaci: uúuúuú ( není to klasika vytí-jen takový skučení)=víme, že se něco děje nebo že něco chce. Manželka říkala, že normálně by ho okřikla, ale prý jí v ten moment napadlo, že jí pes na něco upozorňuje a tak přibrzdila kousek před zatáčkou ( prej jí blesklo hlavou, že něco může vyjet v protisměru a pes -6. smysl-na to upozorňuje) a taky že jo. Ze zatáčky se vyřítilo auto úplně v protisměru (pro něj táhlá levá-houpák) prý pouze ví, že to bylo moderní stříbrné auto a potkali se vlastně-pro něj za zatáčkou-pro manželku-před zatáčkou, strhnul prej to tak, že málem vylít ze silnice. Prej šlo o rozdíl cca 2-3 sekund a byli by se potkali v nejhorším místě-uprostřed zatáčky a asi by to dopadlo špatně-manželka ve Felicii....
A pak mi řekněte, že , jak už tu někdo psal o nějaké práci-studii "telepatice", že to nefunguje....
Po tolika létech sžití s nemluvícím členem rodiny, pokud člověk chce a je vnímavý a ten pes není idiot (je to jako u lidí) se vytvoří jakási "mluva", alespoň u nás to takhle funguje a většinou člověk pozná (cca 80%) co ten pes chce. Je to jako s malými dětmi. Rodiče a jejich ratolesti mají v ranném stadiu svůj vnitrorodinný slovník, kdy rodiče rozumí, co dítě říká, ale když přijde někdo cizí a poslouchá tu komunikaci, tak nechápe většinou vo co go...
The Truth Is Out There
- traxxas
- Topic Author
- Obdržená poděkování 6