file Question Pneu na auto

13 roků 1 měsíc zpět - 13 roků 1 měsíc zpět #23979 od traxxas
traxxas replied the topic: Re: Pneu na auto
Chtěl bych informovat všechny uživatele vozů koncernu VW, že v současné době mají koncesionáři docela bombastickou výprodejovou akci Mladé Boleslavi a to na letní komplety kol -origo ŠKODA ALU disky+ pneu -já vybral ALU Crateris 16" + Continental Sportcontact 2=205/55 R16 91V a cena v akci 3.999,- a já jí usmlouval na 3.333,-, což je za cenu disku anebo opačně za cenu pneu +disk za cca 1100-1200,- + montáž+vyvážení+poštovné z internetových obchodů.... :) :clapping: Běžně se pohybuje cena, pokud je toto zboží v akci-tak nejlacinější Crateris na netu cca 2900,- a contíky cca do 2000,- a k tomu ještě montáž + vyvážení+poštovné.... :v: Ještě jednou-jde o 16"...!!!! Zrovna tak mají bomba ceny i na 15" a 17".... :v: Ty 17" mají za 4499,-a jsou nádherné v přírodním Al, velmi líbivé pro oko (ale bohužel ty naše rozbité silnice nejsou nakloněny používání 17" nízkoprofilovek) a 15" za cca 3299,- HELIOS.... :good: a pokud jste stálými zákazníky jako já, tak si myslím, že vám s cenou také hupnou dolů. Takže kdo potřebuje na jaro nové jako já, je tohle důvod k přemýšlení..... :laugh: Na jaře budou také akce, ale podle známého-majitele autoservisu, ne touto formou, ale půjde o běžné slevové akce. Teď jde o mimořádné vyprázdnění skladů MB určitých typů a otoč na krámě odpovídá ceně. Chtěli objednat ještě další sady, ale už nelze, každý koncesionář má pouze limitovaný počet.

ilustrativní obrázek Crateris a podle boční figury asi i ty sportkontíky 2...

The Truth Is Out There
Přílohy:
Poslední úprava: 13 roků 1 měsíc zpět od traxxas.

Please Přihlásit se to join the conversation.

• traxxas
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7315 od Pavel
Pavel replied the topic: Re:Pneu na auto
Kokine koukni na jiný rychlostní index, mám stejný rozměr a univerzály jsou. Jen je někde udávají jako letní a někde jako univerzální. (mají na sobě M+S).

• Pavel
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7306 od Flare
Flare replied the topic: Re:Pneu na auto
Fiestu jezdíme taky zimáky celoročně, dokonce se mi povedlo před dvěma roky koupit lehce jetý zimní gumy s origo diskama z Focuse (trochu větší) asi za 3000 kč a od tý doby to na nich jezdí ... v létě to víc píská, ale při nájezdo 200 km měsíčně teď to není problém :-)

Ale kdo pamatuje zimní gumy na starý 120ky škodovky co měly drapák tak na tom by se jezdit nedalo. Ale moderní zimní gumy jsou fajn i na vodě.

AT gumy se malý moc nedělaj, ale mrkni na BFGoodrich .. spíš se sem nedovážej

• Flare
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_BANNED
  • GS
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7301 od daja
daja replied the topic: Re:Pneu na auto
Kokin napsal:

No pokud ty pneumatiky nepuchří a nejezdíš s plně naloženým autem, tak to asi nevadí.
Ale po těch letech, bych je už vyměnil radši preventivně ;-)

Jinak univerzály v rozměru 215/65R16 98H jsem snad ještě neviděl - tak jezdím na zimní celoročně...

Tak jo, ukecal jsi mě ... :P Na jaře je vyhodím a pro příští sezonu koupím nové :clapping: :good: :good: :good:

Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.

• daja
  • R.I.P.
  • R.I.P.
  • dobrý, dobrý, dobrýýýý déééén
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7300 od Kokin
Kokin replied the topic: Re:Pneu na auto
No pokud ty pneumatiky nepuchří a nejezdíš s plně naloženým autem, tak to asi nevadí.
Ale po těch letech, bych je už vyměnil radši preventivně ;-)

Jinak univerzály v rozměru 215/65R16 98H jsem snad ještě neviděl - tak jezdím na zimní celoročně...

VSTROMKLUB.CZ administrátor.
www.gipro.cz - www.moto-doplnky.cz - www.1-bike.cz

• Kokin
  • Avatar uživatele Kokin Topic Author
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Více
15 roků 1 měsíc zpět - 15 roků 1 měsíc zpět #7298 od daja
daja replied the topic: Re:Pneu na auto
:) já mám spíše problém se stářím .... žena má na fábii zimní pneu už sedm let ... a oni doporučují jen 4 :angry: :angry: no jo, ale když ona moc km nenahoní :) :) :)

Moudrost nepřichází vždy s věkem. Někdy věk přichází sám.
Poslední úprava: 15 roků 1 měsíc zpět od daja. Důvod: překlepy

• daja
  • R.I.P.
  • R.I.P.
  • dobrý, dobrý, dobrýýýý déééén
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7296 od Kokin
Kokin replied the topic: Re:Pneu na auto
Mno já univerzály ani neeviduju, jestli se dělají na normální auto. Pro mě jsou zimní pneumatiky stejně univerzály - jezdím na nich celoročně všechny auta :D
A protože nejezdím s autama rychlejc než 130 - dokonce když vezu rodinu, tak v průměru 110, takže u mě vydrží skoro stejně tolik jako letní ;-)

• Kokin
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7295 od Pavel
Pavel replied the topic: Re:Pneu na auto
Za mě - na SUV, crossovery si troufnu říct, že stačí univerzály v případě, že nežiješ na horách. U nás bývá sníh tak týden v roce a mrazy jsou maximálně suché. Na hory jedu jednou, dvakrát za rok si zalyžovat a dále nejezdím, takže pro mé potřeby kupuji pneu AT. Ještě je ale nemám. Hledám nejlepší nabídku. (kardan budu mít ale nový, takže 4 x 4) :P

• Pavel
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7293 od Flare
Flare replied the topic: Re:Pneu na auto
Na osobák super, ale na velkým autě jsem si zvykl, že i univerzální gumy fungují skvěle. Platila pověra, že univerzální gumy nejsou ani dobrý na léto a ani na zimu, ale u těch velkých to mi přijde neplatí. Nájezd okolo 60.000km, po 5000 km mají ještě fousky a hlavně super chování.

Netestoval jsme na nich rychlost větší než 130 km/h, ale v nižších rychlostech super.

Takže za mě zimáky určitě, ale finančně jsou univerzální gumy taky dobrá alternativa. Možná na malý auto zkusím sehnat něco celoročního.

• Flare
  • GS
Více
15 roků 1 měsíc zpět #7292 od Kokin
Kokin created the topic: Pneu na auto
Kdo nezachytil jeden z novějších testů na zimní gumy.

http://www.novinky.cz/auto/182466-test-ukazal-minimalni-rozdily-mezi-zimnimi-pneumatikami.html

• Kokin
Více
Moderátoři: Mates