file Question Úložiště dat z kamery

12 roků 10 měsíců zpět #26719 od Radim_C
Radim_C replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
jj, v tom případě by se to muselo posílit externím zdrojem

Please Přihlásit se to join the conversation.

• Radim_C
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26717 od barvajs
barvajs replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
Radim_C napsal:

ještě jsem teď koukal na malé tablety, ty mají USB host, takže by k nim měl jít připojit disk
nevím jaké souborové systémy podporuje android, neznám ho

Na to pozor, aby to utáhlo napájení disku. Je to stejný, jako jsem psal o tý NOKII, flashka je v pohodě, disk už má větší odběr a nemusí to fungovat. Chtělo by to nejdřív vyzkoušet aby pak člověk nebyl zklamanej, že nefunguje to, kvůli čemu jsi hlavně zařízení kupoval.

• barvajs
Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #26695 od traxxas
traxxas replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
Kokin napsal:

Používám oboje - notebooky i databanku. Obojí mají něco do sebe, a databanka zejména malá velikost i hmotnost, vejde se i do fotobatohu k foťáku (velikost o něco větší než přenosný malý hdd).

Databanku mám starší VP8360 (max 160 GB PATA disk), ale jsem s ní spokojený, má i displej na přehrávání nahraných fotek a videí:
http://www.vosonic.com/product.php?PA=feature&kind=1&id_1=1

Databanka je na rychlé zálohování k nezaplacení - má baterii kompatibilní s foťáky, takže si můžeš dokoupit další, harddisky můžeš vyměňovat a rotovat (u té mojí lze pouze PATA, za to jsou dnes za babku)... A zapneš, hned ja funkční, strčíš kartu (včetně SDHC 32 GB) a samo ti to nabídne zálohu, dáš ok a za chvíli hotovo.
Na cesty bez notebooku ok, na dovolenou kam bereš notebook zařízení navíc.

K zálohování na notebooky a netbooky je to o disku - moderní netbooky / ultrabook / tablety, aby plnili svůj význam přenositelnosti a odolnosti při práci za jízdy či přesouvání za chodu, tak musí mít SSD disk == malá kapacita za mnoho peněz.
A pracovní notebooky v hodnotě 50 tisíc s velkým diskem tahat na motodovču asi není opravdu ono, to dělám když jedeme autem. Ale pokud už velký notebook bereš, nemá zase cenu tahat databanku a samozřejmě to kopíruješ přímo do notebooku...

Jinak 10 náhradních paměťových karet podle mne nic u videa není kvůli ceně řešení - je samozřejmě pravda, že na focení si vystačíš s jednou větší kartou a nadšenci většinou vozí v batohu i druhou (většinou ale zůstane v batohu nevyužitá), ale video je prostě žrout...
Za ty peníze co dáš do karet pak máš obyčejný malý notebook do kterého dáš 500 GB běžný disk a máš to lepší i na wifi s větší obrazovkou v kempu na internet...

Když budeš chtít, tak ti tu databanku klidně půjčím - pokud se to nebude krýt s mojí dovolenou, tak není problém. Jenom k té kapacitě si musíš sehnat ještě nějaký 160 GB PATA disk (třeba ze starého notebooku, ale bacha aby disk byl ještě v pořádku :-) )...
Stačí dát vědět.

Pájo, napsal jsi to moc hezky. Já měl tu databanku také jednou půjčenou a nic komfortnějšího na cesty jsem zatím nezažil-myslím ohledně přesýpání dat ..... :v: A kluci fotografové co jezdí fotit do tropů a pořád se tam někde brouzdaj, tak v podstatě také nic jiného nepoužívají. Obrovská výhoda pro ně je ta baterie a nezávislost (přiměřená) na síti, která často není několik dnů dostupná. :v:

The Truth Is Out There
Poslední úprava: 12 roků 10 měsíců zpět od traxxas.

• traxxas
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26684 od Radim_C
ještě jsem teď koukal na malé tablety, ty mají USB host, takže by k nim měl jít připojit disk
nevím jaké souborové systémy podporuje android, neznám ho

• Radim_C
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26683 od Kokin
Kokin replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
Používám oboje - notebooky i databanku. Obojí mají něco do sebe, a databanka zejména malá velikost i hmotnost, vejde se i do fotobatohu k foťáku (velikost o něco větší než přenosný malý hdd).

Databanku mám starší VP8360 (max 160 GB PATA disk), ale jsem s ní spokojený, má i displej na přehrávání nahraných fotek a videí:
http://www.vosonic.com/product.php?PA=feature&kind=1&id_1=1

Databanka je na rychlé zálohování k nezaplacení - má baterii kompatibilní s foťáky, takže si můžeš dokoupit další, harddisky můžeš vyměňovat a rotovat (u té mojí lze pouze PATA, za to jsou dnes za babku)... A zapneš, hned ja funkční, strčíš kartu (včetně SDHC 32 GB) a samo ti to nabídne zálohu, dáš ok a za chvíli hotovo.
Na cesty bez notebooku ok, na dovolenou kam bereš notebook zařízení navíc.

K zálohování na notebooky a netbooky je to o disku - moderní netbooky / ultrabook / tablety, aby plnili svůj význam přenositelnosti a odolnosti při práci za jízdy či přesouvání za chodu, tak musí mít SSD disk == malá kapacita za mnoho peněz.
A pracovní notebooky v hodnotě 50 tisíc s velkým diskem tahat na motodovču asi není opravdu ono, to dělám když jedeme autem. Ale pokud už velký notebook bereš, nemá zase cenu tahat databanku a samozřejmě to kopíruješ přímo do notebooku...

Jinak 10 náhradních paměťových karet podle mne nic u videa není kvůli ceně řešení - je samozřejmě pravda, že na focení si vystačíš s jednou větší kartou a nadšenci většinou vozí v batohu i druhou (většinou ale zůstane v batohu nevyužitá), ale video je prostě žrout...
Za ty peníze co dáš do karet pak máš obyčejný malý notebook do kterého dáš 500 GB běžný disk a máš to lepší i na wifi s větší obrazovkou v kempu na internet...

Když budeš chtít, tak ti tu databanku klidně půjčím - pokud se to nebude krýt s mojí dovolenou, tak není problém. Jenom k té kapacitě si musíš sehnat ještě nějaký 160 GB PATA disk (třeba ze starého notebooku, ale bacha aby disk byl ještě v pořádku :-) )...
Stačí dát vědět.

VSTROMKLUB.CZ administrátor.
www.gipro.cz - www.moto-doplnky.cz - www.1-bike.cz

• Kokin
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26679 od Radim_C
spíš to berte v časovém měřítku, velikostně je fullHD pěkný žrout
když jsem tak pročítal i zahraniční fóra, tak nikdo nic lepšího než ntb nevymyslel

• Radim_C
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26674 od tom.kh
tom.kh replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
:laugh: Nedokážu... A ani bych to nechtěl podnikat. Ale pokud bude točit 12hod. denně, tak to v rámci nákladů bude nutnost. Stříhat 1TB, děkuju pěkně... :ohmy:

• tom.kh
Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #26670 od traxxas
tom.kh napsal:

Nejlevnější ultrabook, večer promažeš nezajímavé věci, uděláš místo na kartě a přinejhorším přesuneš na 2,5"ex.disk. Pokud chceš točit tolik, bude to nutnost.
Osobně mi na celou dovo stačí jedna 32GB a to při 72Op/60sn...

Tome, dokážeš si představit jak večer promazává 32GB z toho dne? Já teda ne, leda bych měl dovolenou jako očistec a nucené práce dohromady.... :v: Jak píšeš -dovo-32GB až kam.... :v: a přitom jsem pochopil, že cca 80% možná i víc bude -pro mě by byl-monotonní a pořád ten samý děj-jízda na motorce.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26669 od tom.kh
tom.kh replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
Nejlevnější ultrabook, večer promažeš nezajímavé věci, uděláš místo na kartě a přinejhorším přesuneš na 2,5"ex.disk. Pokud chceš točit tolik, bude to nutnost.
Osobně mi na celou dovo stačí jedna 32GB a to při 72Op/60sn...

• tom.kh
Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #26668 od traxxas
rutat napsal:

představuju si to takhle... Sednu na mašinu, zapnu kameru a jedu. Tímhle stylem a při HD kvalitě 1080p 30fps mám 32GB plných za 4 hodiny. Deně sedím na mašině klidně 12 hodin, takže 32GB za den dám jak nic. Je jasný že tam bude spousty odpadu, ale lepší to mít natočený, než nemít. 500/32=16 dní, takže jedna delší dovolená :)

Takže 16x4=64 hodin videa?????......Fííí hááá..... :ohmy: :ohmy: :ohmy:
No to ti už fakt nic neporadím, mozek mi na tohle číslo bohužel stávkuje.... :secret: :no: :cry: :woohoo:

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
12 roků 10 měsíců zpět - 12 roků 10 měsíců zpět #26667 od rutat
rutat replied the topic: Re: Úložiště dat z kamery
představuju si to takhle... Sednu na mašinu, zapnu kameru a jedu. Tímhle stylem a při HD kvalitě 1080p 30fps mám 32GB plných za 4 hodiny. Deně sedím na mašině klidně 12 hodin, takže 32GB za den dám jak nic. Je jasný že tam bude spousty odpadu, ale lepší to mít natočený, než nemít. 500/32=16 dní, takže jedna delší dovolená :)
Poslední úprava: 12 roků 10 měsíců zpět od rutat.

• rutat
  • Avatar uživatele rutat Topic Author
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26666 od traxxas
Počkej, to fakt naflákáš za dovolenou 500GB???????? To mi rozum nebere.......... :wondering: :wondering: To chceš jako říct, že na video z tvojí dovolené už nestačí HD normálního ntbk 1-2 roky starého, kdy bylo standart 500GB???? Ono někdy méně znamená více. Také mi dlouho trvalo, než jsem poslechl rady zkušenějších kolegů. A zpracování už si vůbec nějak nedokážu představit.

The Truth Is Out There

• traxxas
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26665 od rutat
jo, střih je děs. Ale když si člověk vede trochu deník u toho videa, tak se to dá. Na zimu je to ale bezva zábava, když člověk nemůže jezdit, tak se na to aspoň rád dívá :)

• rutat
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26664 od Radim_C
ono jde asi hlavně o to video
zapne si na mašině kameru a jede ... ale pak to stříhej :laugh:

• Radim_C
Více
12 roků 10 měsíců zpět #26663 od rutat
jenže tady nejde o fotky, ale o video. I když budu kameru zapínat občas, tak počítám že 500GB dat natočím určitě. Tzn. 500/16=32 karet. To prostě nejde. Jasně že bych mohl nahrávat pořád dokola na pár karet. Ale já prostě nechci řešit střih na dovolený, rád se tím prohrabu doma. A z mojí zkušenosti vím, že to nejlepší se stane pokaždý když člověk má vypnutou kameru :wondering:

Databanky jsou pasé, malá kapacita za nesmyslnou cenu. Mrknu ale na tu Nokiu, to by mohlo klapnout.

• rutat
Více