file Question Kdo mi pomuze?

14 roků 7 měsíců zpět #11382 od Janek
Janek replied the topic: Re:Kdo mi pomuze?
Roman Jakub napsal:

Tak na ty licence pozor. Použít asi půjdou, ale nebude to zřejmě legální. Jestliže to je OEM verze, tak je prodávána s hardwarem a taky se na ten hardware váže. Takže jestli jí použiješ u jiného PC, tak to legální rozhodně není.

Aha... proto on chuligán krčil rameny a přiblble se culil když říkal že to jde... s Notebookem byla Vista. XPčka jsem kupoval solo... :secret:

Please Přihlásit se to join the conversation.

• Janek
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
  • Pozitivní lidé jsou vítězi dřív, než hra začíná...
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11365 od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: Re:Kdo mi pomuze?
Tak na ty licence pozor. Použít asi půjdou, ale nebude to zřejmě legální. Jestliže to je OEM verze, tak je prodávána s hardwarem a taky se na ten hardware váže. Takže jestli jí použiješ u jiného PC, tak to legální rozhodně není.

• Roman Jakub
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11334 od Janek
Tak je hotovo... HDD jsem si nechal a mám ho jako externí... a kdo by chtěl něco z toho noteboku jakože náhradní díl tak pište... Jsou tam dvě ramky 512tky, DVD vypalovačka, klávesnice nebo třeba i monitor... je fakt v háji procesor... nebo to nechám vcelku ... Co se dá ale použít (bylo mi řečeno) jsou licence windows (XP a Visty)

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11126 od Zip
Zip replied the topic: Re:Kdo mi pomuze?
Janek napsal:

Zipe, může být v háji i jen HDD? On se sice roztočí větrák ale HDD taky nedělá nic...

HDD to asi nebude, on se dostane pokyn k rozběhu až po testu procesoru, když začne načítat HW informace_Setup. On se točí, ale přes větrák to neslyšíš, zvuky začne vydávat, až z něj začně tahat data.

Kawasaki KLV-Adventure

• Zip
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11086 od Janek
Zip napsal:

Problém je v tom, že jak to začneš řešit přes servis, tak nikdy nevíš, co všechno Ti napočítají, mohlo by to taky být ve zdroji, že nedá procesoru napájení, ale s tím jsem se nesetkal.

Jdu čučet na Sáblíkovou, ahoj

No alespoň jsem o něco chytřejší... díky Zipe... pořeším to ještě s tím svým známým co dělá do PC...

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11085 od Janek
Taky je klávesnici klávesa "fn" a tu když zmáčknu s klávesou kde je zorazený monitor (přepínání monitorů int-ext-klon) tak to taky nenajde... Proto mě tu napadlo, že to monitorem nebude páč byto jistě našlo ten externí jak tu psal Kokin... :sick:

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět - 14 roků 7 měsíců zpět #11084 od Zip
Problém je v tom, že jak to začneš řešit přes servis, tak nikdy nevíš, co všechno Ti napočítají, mohlo by to taky být ve zdroji, že nedá procesoru napájení, ale s tím jsem se nesetkal.

Jdu čučet na Sáblíkovou, ahoj

Kawasaki KLV-Adventure
Poslední úprava: 14 roků 7 měsíců zpět od Zip.

• Zip
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11083 od Janek
Zipe, může být v háji i jen HDD? On se sice roztočí větrák ale HDD taky nedělá nic...

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11082 od Janek
Zip napsal:

Janek napsal:

Tak jsem to rozebral a udělal tak jak píšeš... pojistku jsem neobjevil...pod klávesnicí není nic než plochý kabely. Kabel od monitoru je OK. S procesorem jsem zahýbal, RAMky vyndal a zandal... výsledek...stejný... Takže procesor, ten vyměnit nelze co?.... OK ZIPe děkuju... vykuchám to a půjdu pohřbít... z HarDisku udělám externí...

Procesor vyměnit lze, jen jsou většinou speciální a tohle už bych nechal na odborné dílně. Takhle na dálku Ti už víc němůžu pomoct, škoda byl jsem o vékendu u Romana, mohl jsem se stavit, páč stejně nelyžuju.

No Péťo, pomohl jsi víc než ti chytráci v obchodu kam jsem s tím letěl... Chová se to přesně tak jak píšeš... teď to ten větrák zkouší asi postý a nic...

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11080 od Zip
Janek napsal:

Tak jsem to rozebral a udělal tak jak píšeš... pojistku jsem neobjevil...pod klávesnicí není nic než plochý kabely. Kabel od monitoru je OK. S procesorem jsem zahýbal, RAMky vyndal a zandal... výsledek...stejný... Takže procesor, ten vyměnit nelze co?.... OK ZIPe děkuju... vykuchám to a půjdu pohřbít... z HarDisku udělám externí...

Procesor vyměnit lze, jen jsou většinou speciální a tohle už bych nechal na odborné dílně. Takhle na dálku Ti už víc němůžu pomoct, škoda byl jsem o vékendu u Romana, mohl jsem se stavit, páč stejně nelyžuju.

Kawasaki KLV-Adventure

• Zip
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11079 od Janek

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět - 14 roků 7 měsíců zpět #11078 od Zip
Podle toho jak to popisuješ tak je to na 90% problém procesoru a protože si nepamatuju, že by se samovolně pokazil, bude asi jen povytaženej. Opravovat zásadně bez proudu, vyndat i baterku a nejlím se postavit na antistatickou podložku_ já ji niokdy neměl :wondering: ! zkus sundat klávesnici, většinou bývá pod ní, a dotlačit, ale jemně, né že to rozlámeš. Potom dej baterku a zkus zapnout. Pokud se nerozjede, tak je K.O. Na tohle jsem školil Číňany v době, kdy jsem ještě dělal servis na notebooky. Tu pojistku ani nehledej, ta to určitě není, každopádne to nemá nic společného s displejem. Je to totiž tak, že zapneš základní napájení a to roztočí ventilátor, HDD a proběhne základní test HW, ten se ale zastaví na tom, že nedostane odezvu od procesoru, zkusí to znovu a pak to zůstane čučet a nic. Přeju hodně úspěchů.

Ještě taky může být procesor schovaný zespodu pod krytkou.

Kawasaki KLV-Adventure
Poslední úprava: 14 roků 7 měsíců zpět od Zip.

• Zip
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11077 od Janek
No a ta diagnoza přišla od kluků z prodejny co prodávají i opravují PC... ale jen tak od stolu i s tím, že to je jasný když je to HPčko... měl jsem si prý koupit DELL nebo ACER... prostě kecy jak jsem blbě nakoupil... Možná jo ale to mi teď problém nevyřeší, žejo... :wondering:

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11076 od Janek
Zip napsal:

Obecně PC s vámi mluví. Pokud je něco vadného, tak pípá. Počet pípnutí označuje vadnou součást. Pokud by byla vadná grafika, tak by měl zapípat, jen si nepamatuju kolikrát. Pokud nezobrazuje nic, tak to vypadá spíš na procesor. PC se chová jako by startoval, ale nic neukáže. Ta diagnóza vadného napájení LCD je odkud? napájecí modul má vlastní pojistku cca 2A, pokud jsi to měl rozdělané, zkus jíi najít a přeměřit. Podle mě to spíš vypadá na procesor, zkusit dotlačit do desky. taky jsem jednou přeinstalovával švárovi NB a po ceste se uvolnil procesor a chovalo se to stejně, sundfal jsem klávesnici, dotlačil a už to jelo. Občas stačí s ním někde klepnout hlavou dolů a je to.

Zipe, jak to popisuješ tak to je přesně ono... zapnu, rosvítí se diody pod ovládáním multimedia, větrák se rozeběhne a vypadá že startuje... a to je vše... monitor se nerosvítí a ani nepípá... po cca dvou minutách téhle činnosti-nečinnosti zase usne... Zkusím najít tu pojistku a zahýbu vším co je uvnitř... :-D jestli mě to praští, rozdělte si klucí co po mě zbude :laugh:

To: Fidži díky... okopíruju a schovám si to... dobudoucna se to určo hodí... :good:

• Janek
Více
14 roků 7 měsíců zpět #11071 od Mládě.Fidži
Mládě.Fidži replied the topic: Re:Kdo mi pomuze?
http://www.simca.name/view.php?cisloclanku=2008050005

V návodu od desky by měla být tabulka pro rozšifrování POST dignostiky

• Mládě.Fidži
Více