Question Drnčení a divné zvuky V-Strom
3 roků 4 měsíců zpět #54201
od zahadnytajemny
zahadnytajemny replied the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
Tak snad vyřešeno. Opravdu to dělal padací rám. Když jsem jednu půlku odšrouboval, byl při jízdě klid. Znovu jsem izolační páskou omotal obě strany spojovacího válečku levé a pravé části, vyměnil na válečku dvě nová gumová těsnění - kroužky. Dále pod 4 šrouby jedné strany padacího rámu upevňujícího do rámu motorky jsem dal těsnící ploché kroužky. A nakonec vymezovací kovový váleček, kterým prochází šroub spojující pravou a levou část, jsem ubrousil, aby šel šroub pevněji dotáhnout...a pořádně šroub dotáhnul.
A je klid. Snad to vydrží BB)
A je klid. Snad to vydrží BB)
Please Přihlásit se to join the conversation.
- zahadnytajemny
- Topic Author
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
3 roků 4 měsíců zpět #54200
od Wolf
Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
Wolf replied the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
Zkus ten rám úplně sundat a jet bez něj, a nebo nejdřív než ho sundáš tak ho třeba kurtou někde přitáhni nebo stáhni k sobě a tak to zkoušet až to přestane drnčet.
Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
- Wolf
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Less
Více
- Obdržená poděkování 19
3 roků 4 měsíců zpět #54198
od zahadnytajemny
Protože jsem líný a nechtělo se mi vše sundávat, zkoušel jsem rukou držet rám za jízdy a skutečně se přitom zvuku rozvibroval. Vypadalo to skutečně na padací rám. Sundal jsem ho, byl to porod. Zjistil jsem, že ve značkovém servise, když mi je tam při koupi osazovali, tak strhli jeden šroub, navíc plastové hlavičky - záslepky připevnili vteřinovým lepidlem (takže jsem některé zničil)...prasečina a porod. Ale nakonec se povedlo jednu stranu rámu sundat. Byl jsem koupit nové šrouby, nové záslepky snad teprve seženu. Ale zjistil jsem, že můj servisák rámy sundané zřejmě tedy neměl a páskou řešil jen tu část spojovacího válečku kam se dostal roztažením pravé a levé části rámů na motorce. Proto mi nebylo jasné, co to dělá, když to mělo být údajně pečlivě opraveno. No nebylo. Udělal jsem to pořádně.
Jenže drnčí to dál, ale pásmo, kdy se drnčení a vibrací projevovalo, se posunulo z cca 5300-5500 na 6000.
Z toho mi plyne, že to dělá opravdu ten rám. Kdyby to bylo něco jiného, tak by to drnčení zůstalo beze změny ve stejném pásmu otáček.
Zkusím ještě sundat krytky (a asi i zničit je) a dotáhnout šrouby na druhé části rámů...budu pokračovat v hledání řešení.
Jenže drnčí to dál, ale pásmo, kdy se drnčení a vibrací projevovalo, se posunulo z cca 5300-5500 na 6000.
Z toho mi plyne, že to dělá opravdu ten rám. Kdyby to bylo něco jiného, tak by to drnčení zůstalo beze změny ve stejném pásmu otáček.
Zkusím ještě sundat krytky (a asi i zničit je) a dotáhnout šrouby na druhé části rámů...budu pokračovat v hledání řešení.
- zahadnytajemny
- Topic Author
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
3 roků 4 měsíců zpět - 3 roků 4 měsíců zpět #54197
od eSCePalo
Poslední úprava: 3 roků 4 měsíců zpět od eSCePalo.
- eSCePalo
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Less
Více
- Obdržená poděkování 4
3 roků 4 měsíců zpět #54196
od barvajs
barvajs replied the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
Já jsem kdysi to drnčení hledal tak, že jsem pěstí tlouk postupně do padáků, až jsem se dostal k místu kde to drnčelo. Ještě mi to dělal přemístěnej olejovej chladič a kryt na něm. Další věc může bejt kryt na vodním chladiči a další možný doplňky. Ale tím poklepem se k tomu dopracuješ. Za jízdy se to hledá blbě, tam jen najdeš ty otáčky kdy to začne rezonovat.
- barvajs
Less
Více
- Obdržená poděkování 11
3 roků 4 měsíců zpět #54195
od zahadnytajemny
Díky za tipy. Jak jsem dnes zjistil, u nastartované motorky v garáži se to neprojevuje. Až bude počasí, musím vyjet. Budu pátrat dál.
- zahadnytajemny
- Topic Author
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
3 roků 4 měsíců zpět #54194
od zahadnytajemny
Díky za nasměrování. Malinko teď nestíhám, ale budu pátrat dál:-)
- zahadnytajemny
- Topic Author
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
3 roků 4 měsíců zpět #54193
od vladom
vladom replied the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
Urob si jednoduchy test - vtedy ked to ma zadrncat zatlac nohou na padaky - a potom pripadne na kryt motora (tym sa nerozvibruje ) - a zistis ci to robia .....
- vladom
Less
Více
- Obdržená poděkování 27
3 roků 4 měsíců zpět #54192
od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
To jsem ti chtěl napsat. Jestli ti to nedělá kryt motoru. Já ho tam měl na vlastně takovém účtu jako konzoli a musel jsem to šroubovat přes gumový silentblok (prostě kus gumy), protože to jinak drnčelo. Podle mě jdeš správným směrem
- Roman Jakub
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
3 roků 4 měsíců zpět #54191
od zahadnytajemny
zahadnytajemny created the topic: Drnčení a divné zvuky V-Strom
Mám V-Strom 650, 2019. Když vytočím otáčky nad 6 tis. zavřu plyn a nechám padat otáčky tak vždy v cca 5500 - 5300 se ozve tak 1 sekundu nepříjemné zadrnčení. Když jedu přes tyto otáčky nahoru, tak je klid. Dle rad na fórech, že zdrojem je padací rám GIVI, resp. váleček spojující pravou a levou část a že to vyřeší omotání tohoto válečku izolační páskou a narvání ho zpět, pořádné utažení...jsem tak instruoval servisáka, ten to udělal (při celkovém servise), ale drnčí to pořád a stejně.
Mám ještě podezření na kovový kryt motoru GIVI, ale nevím. Neřešil někdo stejný problém? Díky.
Mám ještě podezření na kovový kryt motoru GIVI, ale nevím. Neřešil někdo stejný problém? Díky.
- zahadnytajemny
- Topic Author
Less
Více
- Obdržená poděkování 0
Moderátoři: Mates