file Question nejdou mi predni svetla

4 roků 9 měsíců zpět #53692 od Drom
Drom replied the topic: nejdou mi predni svetla
Perfektní dik za spolupráci:) chystám se udělat údržbu tak půjde nádrž dolů ještě jsem ji neměl dole tak už asi vím o co go. Díky

Please Přihlásit se to join the conversation.

• Drom
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53691 od DěsBěs
DěsBěs replied the topic: nejdou mi predni svetla
V klidu :) jen jsem si postěžoval nad dnešní dobou kde strejda google je mocnější než se snažit hledat a zkoumat. Jsem holt z doby kdy nás táta probral v půl třetí v noci a ptal se na rozborku sborku motoru od pinďoura nebo jawky :) To nebylo vyloženě a jen proti tobě. Každopádně zvuk servomotorku nevyčistíš a nepromažeš. Můžeš zkusit vyčistit a namazat mechanizmus táhel mezi klapkami. Nejlepší je sundat nádrž a air box ať máš prostor. Ať víš do čeho jdeš ti může pomoct servisní manuál a nebo i ten google kde si najdeš obrázek celého mechanismu sání a vstřikování - na první kouknutí je jedno zda na 650 nebo na 1000. Tam uvidíš jak ty klapky i táhla fungují a kde je ten servomotorek, ale že bys ho nějak ztišil pochybuju. Hlavně jen maž a čisti. Pokud to rozebereš na prvočinitele bude tě čekat seřizování a synchro a to už je vyšší dívčí ps.: a že ti někdo nenapíše hned ...ne každý je nonstop online :) Držím pěsti

• DěsBěs
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53690 od Drom
Miudas díky moc za info B)

Děs Běs tobě taky díky, že ses po týdnu připojil k diskusi a jsem ti vděčný za perfektní věcnou a rychlou odpověď a věř, že jsem ten svůj hřbet několikrát ohnul, ale nevěděl jsem co a kde hledat. Spíše jsem uvažoval, že je to nějaké relé. Na garáži nejsem každý den má to z ruky a mám i jiné povinnosti tak jako ostatní a ne jenom motorku. Tak ještě jednou sorry, že jsem se nejdříve zeptal, než se do toho pustil a pak zjistil, že je to někde úplně jinde a mezi tím třeba posral něco jiného. Dneska jdu na garáž tak se na to podívám.
Spíše poraď pokud s tím máš zkušenost jak to odstranit jestli to jde vyčistit nebo promazat. dík

• Drom
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53689 od DěsBěs
DěsBěs replied the topic: nejdou mi predni svetla
Miudas .... Ámen ....Přesně jak píšeš - je tam ten zvuk i vidět. Možná by se tazatel mohl nejdřív podivat (ohnout hřbet) a pak se ptát. Vím že to teď zní hrozně a že frfňám :) ale bohužel je doba taková že než se snažit je jednodušší psát na web. Smutné.

• DěsBěs
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53688 od Miudas
Miudas replied the topic: nejdou mi predni svetla
Mám to taky, nestresuj. Podle mě je to servomotorek od škrticí klapky plynu a protože máš vypnutý motor tak je slyšet, jak přestavuje polohu.
Koukej se z boku pod nádrž a tam je myslím ten zvuk i vidět ;-)
Poděkovali: Drom

• Miudas
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53684 od Drom
Vím, že jsem tady nový, ale čekal jsem odpovědě aspoň něco jako no mám to taky nestresuj. Tak pokud je tu někdo kdo má s tím zkušenosti tak dík za odpověď. Jde mi o to než to rozeberu nebo to pošlu někde do servisu ať vím co a jak. Dík je jasné, že není sezóna, ale fakt nevím a čekám na odpověď zkušených stromařů.

• Drom
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53683 od Drom
Tady je video to bude lepší než to psát.
This attachment is hidden for guests.
Please log in or register to see it.

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

• Drom
Více
4 roků 9 měsíců zpět #53680 od Drom
Ahoj má stejný problém a zřejmě to bylo v tom start spínači, který jsem rozdělal vyčistil. Světlo svítí. Ale teď mi to dělá divný zvuk takový elektrický někde pod chladicem. Při přidání plynu se zapnutou spinackou a nenastartovanem motoru. Prostě zvuk a ne jsem si jistý že to dělalo před tim. Myslím že to bylo bez zvuku. Kdyz je zapalování vypnuté tak to nic nedělá. Mám stromka 650 r.v. 2010. Jinak jsem při opravě vybil baterku jak jsem to světlo zkoušel ta je ale už dobitá. Nebo to mohlo být pri manipulaci sundávání heftu něco se natáhnout lanko plynu, nebo kable je to tam na těsno ale dělal jsem to s citem nevím nenapadá mě nic kolega má r.v.2014 a tomu to nedělá. Píšu to jak kuokuot keumím to popsat a nechci nic zmastit že to nebudu řešit. Dík za info.

• Drom
Více
7 roků 8 měsíců zpět #51789 od Koudy
Koudy replied the topic: nejdou mi predni svetla
Dííky za info... ;-)

• Koudy
Více
7 roků 8 měsíců zpět #51785 od Petr Podařil
Petr Podařil replied the topic: nejdou mi predni svetla

Koudy napsal: Nevi nekdo prosim vas od ceho je ten malý - černý konektor za chladicem, vedle toho zlutého, co je od světel? Byl odpojený a nevidím nikde, kam by měl být zasunutý... :-) Jen poblíž je spíš nedostupna mensi zasuvka, ale je zaslepená takovou plastovou krytkou, tak fakt nevim...

Byva tam volny konektor na hefty.

• Petr Podařil
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
7 roků 8 měsíců zpět #51784 od Koudy
Koudy replied the topic: nejdou mi predni svetla
Nevi nekdo prosim vas od ceho je ten malý - černý konektor za chladicem, vedle toho zlutého, co je od světel? Byl odpojený a nevidím nikde, kam by měl být zasunutý... :-) Jen poblíž je spíš nedostupna mensi zasuvka, ale je zaslepená takovou plastovou krytkou, tak fakt nevim...

• Koudy
Více
8 roků 5 měsíců zpět #49948 od Chazmir
Chazmir replied the topic: nejdou mi predni svetla
Takže jsem se do toho vrhnul samo tou těžší cestou . Najít a zkontrolovat zásuvku pod chladičem. No byl to neskutečný porod. A nevím jk ostatní, ale já mám na svém stromkovi za chladičem plastový kryt a pod ním ventilátor. A na tom krytu jsou upevněné zásuvky. Tak jsem to rozpojil, vyčistil a promazal a a nic...
Tak jsem rozebral spínací skříňku, vyčistil, namazal a ejhle svítí.... :)
Díky za rady všem a doporučuji těm co by měli stejný problém, tak začít tou jednodušší cestou ;-) .
Ještě jednou díky za radu všem tady.

• Chazmir
Více
8 roků 6 měsíců zpět #49793 od beki
beki replied the topic: nejdou mi predni svetla
Předchozí majitel potřeboval zásuvku asi jen když jel a nechtěl hledat kabel za spínačkou, tak to vyřešil připojením na světla-taky řešení??? Kdy potřebuješ zásuvku při zapnutých dálkových? Jde jen o to, když by jsi za jízdy připojil spotřebič s vyšším příkonem (ale co by to mělo být) tak může prdnout pojistka pro světla.

Co sníš a vypiješ ti nikdo nevezme.

• beki
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Více
8 roků 6 měsíců zpět - 8 roků 6 měsíců zpět #49790 od Chazmir
Chazmir replied the topic: nejdou mi predni svetla
Spínač jsem už měl rozebraný a pak to svítilo, takže zbývá druhá varianta. Tento týden jsem ji měl rozebranou a měnil jsem nemrzku a svíčky, tak jsem se rovnou mohl mrknout ten konektor, když už jsem to měl rozebrané. No co už. Tak znova.

Jo a mám od předchozího majitele naistalovanou zásuvku (cigareťák) na světla. Když přepnu hlavní světla na dálkové tak mi přestane fungovat zásuvka. Má to tak být?

PS. Elektrika není zrovna mé hobby...;-)
Poslední úprava: 8 roků 6 měsíců zpět od Chazmir.

• Chazmir
Více
8 roků 6 měsíců zpět #49782 od maestrom
maestrom replied the topic: nejdou mi predni svetla
V tomto vlákně máš popsané obě nejpravděpobnější příčiny:
1) Tlačítko startování-rozpínač světel
2) Vypálený(zoxidovaný) žlutý konektor za chladičem

Dokud neprověříš tyto 2 možnosti, nemá smysl hledat to někde jinde. Osobně tipuju na ten konektor - projevovalo se mi to naprosto stejně.

• maestrom
Více
Moderátoři: Mates