file Question Dělám ze Stromka enduro

9 roků 8 měsíců zpět #45116 od roman.v
roman.v replied the topic: Dělám ze Stromka enduro
No, můžu to zkusit, ale dělal mi to kamarád jako protislužbu, tak nevím, jak moc bude ochotný.
Přikládám podklad pro výrobu jak v pdf, tak dwg. Pro montáž jsou třeba ještě šrouby M10-58 mm + výška matice (samojistící a nízká). U vysoké matice dochází téměř ke kontaktu s kostí, je třeba to ohlídat.
Kosti jsem úměrně zesílil, s vyšším zatížením počítám. Vodítko řetězu se snažím řešit už půl roku, ale nějak se nedostává času..
Až to projedu, dám vědět jízdní dojmy - jestli něco poznám..

This message has attachments files.
Please log in or register to see it.

Please Přihlásit se to join the conversation.

• roman.v
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Více
9 roků 8 měsíců zpět - 9 roků 8 měsíců zpět #45110 od tyfoza
tyfoza replied the topic: Dělám ze Stromka enduro
MOC PĚKNÉ. :good: Ze Stromka bude endůro.
To je GENIÁLNÍ, můžeš mně to vyrobit taky?
Pěkně prosím, smutně koukám a peníze rád pošlu.
Mě teď čeká 18" zadní kolo, tak chci mít jistotu.

Pozor! Delší kosti jsou víc zatížené než kosti kratší, tak bych je raději dělal jenom z pásoviny bez tvaru kosti.

Ad řetěz a kyvka - nemám strach, to bude ok! Určitě. Jenom pozor na vyšponování řetězu, mně bez vodítka řetěz padal, co mám vodítko, řetěz neřeším, ať si plandá jako kšanda...

Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
http://tyfoza.blogspot.com/
Poslední úprava: 9 roků 8 měsíců zpět od tyfoza.

• tyfoza
  • Avatar uživatele tyfoza Topic Author
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Více
9 roků 8 měsíců zpět #45103 od roman.v
Zdravím, dneska jsem to namotoval vč. delších kostí. Fotky přikládám. Pro srovnání jsem si změřil vzdálenost mezi šroubem kyvky a místem na podběhu - motka na centrálu, kolo ve vzduchu:
- kosti 140 mm, centrál bez úpravy (tovární nastavení) - 491 mm
- kosti 130 mm, centrál bez úpravy - 523 mm
- kosti 153 mm, centrál s prodloužením 30 mm - 530 mm
Oproti továrnímu nastavení by mělo být nyní kolo o 39 mm výš, tak uvidíme, jestli nebude dřít řetěz o kyvku.
Přílohy:
Poděkovali: tyfoza

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět - 9 roků 9 měsíců zpět #45001 od tyfoza

roman.v napsal: Trochu jsem upravil Tyfův nápad s tou vložkou do centrálu...

Vypadá to velmi dobře. Mohl bys to nafotit namontované případně to aspoň nakreslit jak to vypadá na tom tlumiči - on tam nesmí vzniknout další „falešný“ kloub...

Když má člověk víc než potřebuje, neznamená to, že bude šťastnější... mně stačí dvě kola.
Poslední úprava: 9 roků 9 měsíců zpět od tyfoza.

• tyfoza
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44970 od roman.v
Trochu jsem upravil Tyfův nápad s tou vložkou do centrálu. Nechal jsem vyrobit boční držáky - viz. foto. Rozteč původní a nové polohy přepákování u centrálu je 30 mm. Nyní mám kosti 130 mm a na stejnou výšku kola jsem se to snažil naladit i s tímto prodloužením. Původní kosti 140 mm jsou ale krátké, je potřeba je mít o 13 mm delší. Rozteč na bočním držáku kvůli množství materiálu už měnit nechci, takže vyrobím nové kosti a dám vědět. Co se týká pevnosti uchycení, je to vyrobeno dost napřesno a drží to dobře. Ani před dotažením šroubů tam není vůle.
Přílohy:

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44736 od roman.v
K těm svodům - našel jsem tohle http://www.vstrom.info/Smf/index.php?topic=4580.0. Není to sice úplně ono, ale asi by ta trubka šla namotat vedle motoru pod uchycení stupačky a brzdové "páčky". Ušetřilo by se cca 5 cm? Asi by bylo potřeba vymyslet uchacení trubky (na kloub brzdové páčky?)

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44730 od vladom
vladom replied the topic: Dělám ze Stromka enduro

tyfoza napsal: no jasně, jde vyrobit nová vidlička, ale to musíš tlumič vyndat atd.
Kdyby se dala vyrobit to prodloužení tak nějak, jak jsem si ho namaloval, tak to namontuješ před panelákem na chodníku stejně snadno jako kratší/delší kosti...

Ako fungovat na zdvihnutie moto by to isto fungovalo.
Najvacsi problem vidim v uchyteni - len na jednej skrutke sa to bude hybat - tak presne to nikto nevyrobi aby to nemalo vole - a ak hej bude sa to strasne zle nasadzovat ...

• vladom
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44729 od tyfoza

roman.v napsal: Jo tak teď to čtu pořádně - ono je to o zadním centrálu:-( Tak to se omlouvám za zahnojení vlákna..Ale tuhle úpravu zadního tlumiče jsem viděl u Afry - tady http://doff.jex.cz/menu/upravy-na-moto/uprava-zadniho-tlumice. třeba by tam věděli..

no jasně, jde vyrobit nová vidlička, ale to musíš tlumič vyndat atd.
Kdyby se dala vyrobit to prodloužení tak nějak, jak jsem si ho namaloval, tak to namontuješ před panelákem na chodníku stejně snadno jako kratší/delší kosti...

• tyfoza
Více
9 roků 9 měsíců zpět - 9 roků 9 měsíců zpět #44728 od tyfoza

roman.v napsal: ..a pokud se podaří vyřešit ty svody, to by bylo super..třeba nějak takto..http://haro007.sk/prestavba-suzuki-dl650-v-strom/olympus-digital-camera-9/

tohle nic neřeší - svody by to chtělo vést bokem jako na "scrambleru", prostě ti od předního válce kolem nohy povede zabandážovaná trubka do koncovky výfuku. Ale asi je to utopie utopická...
Prostě aby ti nevedl výfuk pod motorem a nesnižoval světlou výšku. Zase ten motor chrání, což když jedu přes kládu nebo balvan, tak o motor strach nemám...

Poslední úprava: 9 roků 9 měsíců zpět od tyfoza.

• tyfoza
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44727 od tyfoza

Okoun napsal: tyfe- letos jsem zvedl předek i zadek a teď otázka na tebe :secret: když si prodlužoval hlavní stojan nezhoršilo se ti stavění ??? teď mi ten hlavní stojan jen tak planda pod motorkou proto to musím řešit a říkám si když jej rozříznu , prodloužím jestli se to nezmění :cry:

? plandá
moc nerozumím otázce.
já jsem ho prodloužil za roh, aby netrčel do strany.
o 60mm.

Přílohy:

• tyfoza
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44726 od roman.v
..a pokud se podaří vyřešit ty svody, to by bylo super..třeba nějak takto..http://haro007.sk/prestavba-suzuki-dl650-v-strom/olympus-digital-camera-9/

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44725 od roman.v
Jo tak teď to čtu pořádně - ono je to o zadním centrálu:-( Tak to se omlouvám za zahnojení vlákna..Ale tuhle úpravu zadního tlumiče jsem viděl u Afry - tady http://doff.jex.cz/menu/upravy-na-moto/uprava-zadniho-tlumice. třeba by tam věděli..

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44724 od Okoun
Okoun replied the topic: Dělám ze Stromka enduro
tyfe- letos jsem zvedl předek i zadek a teď otázka na tebe :secret: když si prodlužoval hlavní stojan nezhoršilo se ti stavění ??? teď mi ten hlavní stojan jen tak planda pod motorkou proto to musím řešit a říkám si když jej rozříznu , prodloužím jestli se to nezmění :cry:

Buď dobrý člověče !!!:-)

• Okoun
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44719 od roman.v
Zdravim,upravu na podobnem principu jsem delal loni na DL650. Prodluzovaci vlozka 30 mm je umistena mezi spodek vidlice (oil lock piece) a tlumicovou tyc (damping rod). Prodlouzeni pracovniho rozsahu (zdvihu) o 30 mm. Ted jeste ladim upravu delky horni vymezovaci trubky mezi zatkou a pruzinou (po uprave je to moc tvrde). Svetla vyska odpovida kostem 130 mm.
Po uprave najeto cca 7000 km (Albanie, Polsko) bez problemu. Navod jsem nasel na stromtrooper.com. Naklady cca 250 Kc.
Pri jizde v terenu neskrtam o bricho a nejdu na doraz tlumicu.

• roman.v
Více
9 roků 9 měsíců zpět #44713 od tyfoza
Chlapci, plánuju něco takovéhoto. Myslíte, že to bude fungovat? Především je to levná úprava. Přínos stejný jako zkrácení kostí, ale nezmění to průběh tlumení. Chystám 18" kolo, tak potřebuju mít jistotu, že tlumič bude reálně delší. Zůstane tohle plus kratší kosti.
Napadlo mě to, když se teď hrabu ve Freewindu - koupil jsem ho před týdnem dceři - a on má od výroby v tlumiči dole dvě díry, aby se dala štelovat výška motorky...

Přílohy:

• tyfoza
Více
Moderátoři: Roman JakubMates