file Question Moje první havárie

6 roků 2 týdnů zpět - 6 roků 2 týdnů zpět #53159 od jojko
jojko replied the topic: Moje první havárie
V září jsme měli havárii, kde to vše schytal Kuboj (proto ty padáky kupujeme). Prodřel se málem durch (odhadoval jsem, že zůstal 1 mm). Proto jsem při jeho opravě v inkriminovaném místě přidal 4 mm materiálu (na obě strany). Barva je komaxit RAL 3020.

Poslední úprava: 6 roků 2 týdnů zpět od jojko.

Please Přihlásit se to join the conversation.

• jojko
  • Avatar uživatele jojko Topic Author
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Více
6 roků 3 měsíců zpět #53055 od jojko
jojko replied the topic: Moje první havárie
Osobně se už těším, jak budu moci naskočit do sedla. Dneska ukončím neschopenku a věřím, že příští týden pojedu.Je pravda, budu jezdit opatrněji.

• jojko
Více
6 roků 3 měsíců zpět #53052 od Roman Jakub
Roman Jakub replied the topic: Moje první havárie
No jestli tam padli úplně stejně a stáli tam deset minut, tak jsou sprominutím natvrdlý, že nešli o padesát metrů dopředu a nehlídali to. Důležitý je, že jste OK, teda žena. Ty asi míň. Tak ať to brzo rozjezdíš. Vím, že to pak nemusí být jednoduchý na to sednout, ale jinak to nejde.
Přeji cesty už jen bez nehod.

• Roman Jakub
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Více
6 roků 3 měsíců zpět #53051 od jojko
jojko created the topic: Moje první havárie
Moje první havárie na V-Stromu, je hlavně o nepozornosti a nesoustředění. Dávám to sem, aby se i další poučili a neudělali podobnou chybu.
Strašně rádi jezdíme na Šturec-Harmaniec, jsou tam fantastické zatáčky. Letos to měla být již čtvrtá návštěva.
Moje hlavní chyba spočívá v tom, že jsem se začal zabývat pohledem i myšlenkami motorkáři, co stáli na krajnici v zatáčce. Vůbec mě nenapadlo, že tam stojí kvůli pádu jednoho z nich. Tím pádem jsem se vůbec nedíval v tu chvíli na cestu a jen uvažoval, že se do nich nesmím trefit, tak jsem najel více ke středu vozovky, kde byl ohromný kopec štěrku s naftou. Naštěstí jsem intuitivně ubral plyn, tak se rychlost snížila. odhaduji na 40-45km. Později jsem si také uvědomil, že oni udělali také velkou chybu v tom, že se všichni sešli u havarovaného a nikdo nešel před tu zatáčku varovat. Byl jsem za nimi pozadu tak 10 minut. To by stačilo, aby mě varovali. I toto si vezměte jako poučení při skupinové jízdě.
Odnesl to můj kotník a koleno, mám je trochu pochroumané. Na motorce jsem utrhl přední levou stupačku. Opravena byla až v Banské Bystrici. Manželka měla jen dvě modřiny :-)

• jojko
Více
Moderátoři: Roman Jakub