Question
Notebooky, počítače atd.
PSIII: nebudou mi věřit ajťáci, ale teď jedu z 10 let starého notebooku IBM R31=prostě vykopávky-a funguje furt (pozn. FURT=jednotka času=rovná se pořád) od té doby mi klekunul 3x DELL. Vypadá to, že půjdu opět do IBM=LENOVO 0301 CYG ( kdo se mi může divit po všech těch zkušennostech)...za ty prachy-a hlavně má klitoris=trackpoint ( pro mě velmi důležité), na který jsem už historicky zvyklý a umím s ním 3x rychlej než s Touchpademn...
![]()
![]()
![]()
:good: a kámoš ve firmě, co od nich beru, ho umí laciněji, než ALZA...
![]()
![]()
Tedy samozřejmě pro mě...
![]()
![]()
Zdravim te a tvuj ntbk zdravi muj R50e

Please Přihlásit se to join the conversation.
- Felotron
-
Topic Author
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 0
Zdravím R50e, jak ti fachá a kolikátou už máš baterii? Ta R 31 je děsně pomalá s WIFI připojením, mám zastaralou picmicku s wifi...takže rostru při načítání stránek a batka je total v prdel*..takže už jenom na 220V...teda vlastně 230V...traxxas napsal:
PSIII: nebudou mi věřit ajťáci, ale teď jedu z 10 let starého notebooku IBM R31=prostě vykopávky-a funguje furt (pozn. FURT=jednotka času=rovná se pořád) od té doby mi klekunul 3x DELL. Vypadá to, že půjdu opět do IBM=LENOVO 0301 CYG ( kdo se mi může divit po všech těch zkušennostech)...za ty prachy-a hlavně má klitoris=trackpoint ( pro mě velmi důležité), na který jsem už historicky zvyklý a umím s ním 3x rychlej než s Touchpademn...
![]()
![]()
![]()
:good: a kámoš ve firmě, co od nich beru, ho umí laciněji, než ALZA...
![]()
![]()
Tedy samozřejmě pro mě...
![]()
![]()
Zdravim te a tvuj ntbk zdravi muj R50e

Jen tak pro zajímavost=konfigurace téměř 10 let staré relikvie: Intel Pentium III 1.133Mhz, 376 MB RAM, HD 55,88GB -byl vyměněn za silnější z původních cca 40GB po kolapsu-opět se silnějším by už to nechodilo, taktéž paměti-byly vyměněny za výkonnější-ty uváděné v sestavě, výkonější už v tom provedení nešly sehnat a i tak byly sakra drahé na rozdíl od dnešních, běžně užívaných, ostaní dnes běžně udávané hodnoty ani nemají zde ještě smysl...

Můžu říct, že v porovnání k dnes prodávaným ntbk za cenu jakoukoliv, je tohle HLEMÝŽĎ a ntbk za 12 táců mu natrhnou prdel asi tak 100NÁSOBNĚ....

Takže i ze stejného důvodu nic nevkládám a jsem rád, že alespoň nahraji odpovědi = příspěvky do témat. Po týdnu přebírání v nabídce ntbků, jsem šel objednat a zjistil, že ten co jsem vybral, má už skladem za tu cenu akorát ALZA (teď současně už ho taky nemá)b, takže nanovo-snad v pondělí...po internetu to koupit nechci..

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6
Ale od tý doby, co to převzalo Lenovo už jim tolik nevěřím - provedení a cena jdou ruku v ruce a když někdo konkuruje Aceru cenou, bude to stejná srágora i kvalitou

Je fakt, že jsem fanda i do IBM serverů obecně - ale u nich speciálně poslední dobou po 4 letech míváme občas problémy s harddisky, ale ty IBM nevyrábí.
Jo a poslední notebook mám HP netbook - na něj tak velký nároky tedy nemám, je to obyčejná 5201, ale s integrovanou 3G modem kartou a je v něm SSD disk, abych s tím mohl házet v autě na sedačku když se zácpa na spojce zrovna kousek posune a musím potočit volantem a trapně tak na chvilku přerušit raní pročítání fora a idnesu

Tak zdravíme starý dobrý IBM-ka.
VSTROMKLUB.CZ administrátor.
www.gipro.cz - www.moto-doplnky.cz - www.1-bike.cz
- Kokin
-
- Administrator
-

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6

Mně se na Acer ale raději neptej, jsem zaujatej

- Kokin
-
- Administrator
-
No jestli se ti líbí, tak si ho Jirko kup, parametrově vychází dobře
Mně se na Acer ale raději neptej, jsem zaujatej![]()
Já jsem taky trochu zaujatej a že by se mě líbil, to není ta správná formulace. Máš nějakej typ na ntbk do 22.000,- ????? Užívání-jak jsem psal-zpracování=editace foto=čím větší disk tím lépe, protože ten můj foťák produkuje snímky o velkém objemu dat a procesor si s tím myslím dnes poradí velmi rychle každý, grafárna-upředňostňoval bych NV před ATI, 4GB paměti samozřejmost, LCD dnes standart-pro mě čím lepší-tím lépe vzhledem k foto-porovnával jsem lesklou s matnou a vzhledem k foto vychází lépe lesklá, vzhledem k normálnímu užívání lépe matná, pokud bude numerika klávesnice-o to lépe, TRACK POINT dělají v současnosti už pouze DELL a Lenovo a pouze u některých modelů. No a ta výdrž na baterie není k zahození. Šasi je mi fuk, páč nikdy jsem nedojel na zrovna tohle.
Jo a nabízí mi ho kluk, co mají ofiko zastoupení Acera už pár let a i je berou na firmu a i domu a prej kdyby nějakej problém-tak prej v poho do 7 dnů. No chápu, že každej nabízí to svoje, ale s touhle firmou, u které bych kupoval-ELZY JH-kupuji už cca 8 let, tak jen ty nejlepší zkušennosti a znám se skoro se všemi techniky i s majitelama a můžu říct, že OK. Proto nechci nakupovat na internetu, stejně mi udělají cenu stejnou, někdy i lepší. Ale hlavně , když se něco stane, tak zaparkuju autem cca 20m od prodejny a donesu to tam a řeknu: tady to máte, dělejte s tím něco, co umíte....koupil jsem to u vás a vy jste mi to doporučili....a v minulosti už se mi to vyplatilo....

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6
www.alza.cz/toshiba-qosmio-f60-120-d167632.htm
nebo levnější Sattelite
www.alza.cz/toshiba-satellite-a660-134-d176217.htm
- Kokin
-
- Administrator
-

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6
Kokine-Pavle, vím, že tě nepotěším, ale písnu ti sem svůj nový typ ntbk: nejvyšší model tzv profi od Acera Travel Mate 8572 jen ten procesor jsem trocha zatlumil, mám jen i3....ale už konečně valím na plnej plyn...a prográmky jsem stihnul už taky většinu přetáhnout-zaplaťbůh, starý HDD byl OK....
![]()
![]()
Vím, že nejsem Kokin, ale musím

Jestli je tohle nejvyšší model od Aceru, tak to není žádná sláva.
Procesor průměrný
Monitor sice matný, což já rád, ale rozlišení bída.
Velký, ale pomalý HDD.
chybí HDMI výstup
Ještě by mě zajímalo (až to testneš), jestli NB vydrží reklamovaných 7 hodin práce na baterii.
Neber to jako kritiku toho co jsi si koupil. To v žádném případě. Jenom říkám, že jestli je tohle TOP od Aceru, tak je to bída.
- Roman Jakub
-
- Moderator
-

- Kokin
-
- Administrator
-

- Kokin
-
- Administrator
-

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6
Na netu jsem našel ten samý nejlacinější u nás v ČR za 20.798,-Kč u firmy AB COM CZECH sro.další firmy mají ceny až po -22.813,-Kč.
Takže já jsem spokojený, oni na tom neprodělali, já tam budu chodit dál nakupovat jak pro sebe a známé tak do firmy spoustu dalších let, servis v místě vč.záruky a vím, že naopak oni, když potřebují beton, tak přijdou za mnou a dostanou echt cenu. Proto říkám, že jsem PATRIOT, takhle by to mělo být.....dal jsem utržit místním a oni zasejc mě.
The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6

The Truth Is Out There
- traxxas
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 6
S tím HDMI výstupem. To jsi pojmul "cimrmanovsky" jako krok stranou

Tobě třeba zrovna nebude k ničemu, ale "standartní" uživatel by ho tam zrovna docela chtěl. Protože si stáhne film a doma to připíchne k televizi a pustí svému dítěti třeba Shreka v HD kvalitě. To vidím každou chvilku kolem sebe, že takhle funguje hodně lidí.
Pomalý HDD se dá vyměnit. To je to nejmenší.
A win 7 jsou fajn, ikdyž verzi professional v domácím prostředí nepotřebuješ. To je ale zase tím, že je to opravdu kancelářský NB a předpokládá se zařazení do domény.
Když já u tebe asi nepředpokládal kancelářský NB, ale něco nadupanýho právě pro práci s fotkama, grafikou, videem a nevím čím vším. Tak asi tak

P.S. Ta výdrž baterie mě poměrně kladně překvapila. To jsem fakt nečekal.
- Roman Jakub
-
- Moderator
-