Question
Vyhřívané rukojeti OXFORD
enduro napsal: Dokáže někdo objektivně říci, které gripy jsou lepší Oxford nebo Saito?
Ja mel jak Saito II. tak take Oxfordy (sport) ... kdybych kupoval nove tak urcite kouoim Oxford. Subjektivne mi prijde ze proste hrejou lip. Porovnavam hrejivost 2x saito a 2x oxford co sem mel.
Ted mam na masine Saito se kterymi jsem ji koupil ... a zatim to menit nebudu. Uvidime casem.
Please Přihlásit se to join the conversation.
- JirikM
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 4
JirikM napsal:
enduro napsal: Dokáže někdo objektivně říci, které gripy jsou lepší Oxford nebo Saito?
Ja mel jak Saito II. tak take Oxfordy (sport) ... kdybych kupoval nove tak urcite kouoim Oxford. Subjektivne mi prijde ze proste hrejou lip. Porovnavam hrejivost 2x saito a 2x oxford co sem mel.
Ted mam na masine Saito se kterymi jsem ji koupil ... a zatim to menit nebudu. Uvidime casem.
Objektivně těžko. Každý ti spíš řekne svoje subjektivní pocity.
Já měl Saito II a nikdy jsem teda neměl pocit, že by nehřály nebo mi byla zima. Manželce jsem je dával taky, a to ženský jsou furt zmrzlý a taky je spokojená. Stejně je na začátku zapneš naplno a pak třeba jen na první stupeň pro udržování teploty. Volil jsem Saito, protože vycházely líp cenově a jsou jednodušší, tzn. bez řídící jednotky (nemají ale automatické odpojování, určitě zapojit za klíček) a když by odešlo ovládání tak tam dáš prostě polohový vypínač.
- Petr Podařil
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 12
- Staník
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 3
stejne skoro nic nenajezdim, tak co

- Zuzik
-
- Junior
-
- Obdržená poděkování 1
Petr Podařil napsal: Připojovat to přímo na baterku je nasmysl (zapomeneš to někdy vypnout nebo ti to někdo ze srandy na parkovišti zapne a ...nejedeš).
Buď jak psali kluci konektor za chladičem nebo jsem to dával poblíž baterky do pojistkové skříňky, když si změříš, které jsou napájeny až po zapnutí klíčku (popř.podle schémat zjištíš na co jsou), můžeš to taky k některé silnější připojit (myslím že tam je i některá volná).
Petr má naprostou pravdu. Vždy je lepší jakýkoliv spotřebič zapojovat přes pojistku a přes spínač. Co kdyby se nějakým způsobem-závadou baterka vyzkratovala a totálně vymlátila. Mám pocit, že by potom ani kopeček nepomohl. Těch míst na stromku, kde je + pod klíčkem je více. Stačí si vzít zkoušečku a je to hned. Já jsem si gripy připojoval u baterie za relé a jelikož mám Saita II a ty už mají svoji pojistku tak to byla sranda. Kabel je dostatečně dlouhý a chráněný a tak se dá krásně a bezpečně protáhnout pod nádrží. No a je to

Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
- Wolf
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 17
- Majk-fox
-
- Skoro borec
-
- Obdržená poděkování 0
btw denní svícení přímo na baterku, tzn. že ho musíš pokaždé ručně zapínat/vypínat, také není zrovna pohodlné řešení.

- Staník
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 3

znal jsem taky jednoho co to tvrdošíjně obhajoval, ale jen do doby co nenastartoval

já si už dávám na tyhle věci pozor, loni mi cestou do turecka vyhořela elektrika díky prodřenému drátku na přídavných světlech a to můžu být rád, že mi to nevyhořelo už v maroku

- bartus
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 14
- bartus
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 14
Ano má, litra jsem měl doma (r.v.2005).bartus napsal: a ještě dotaz, má ten konektor na příslušenství u chladíče i litrový strom? já si ho teda na mém nikdy nevšiml.
- Petr Podařil
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 12

- bartus
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 14
Staník napsal: Tady ti pár lidí poradilo ze své zkušenosti, co je lepší a ty si stále tvrdošijně stojíš za svým, vlastní zkušeností dlouhodobě neprověřeným, řešením...
btw denní svícení přímo na baterku, tzn. že ho musíš pokaždé ručně zapínat/vypínat, také není zrovna pohodlné řešení.
To denní svícení má svůj modul, který pracuje s napětím na baterce, sám je zapiná a vypíná. Ona už ta technika šla trochu dopředu. Mám je tam už cca 2 roky a fungují bezvadně.
- Majk-fox
-
- Skoro borec
-
- Obdržená poděkování 0
- Majk-fox
-
- Skoro borec
-
- Obdržená poděkování 0
Co se toho konektoru za chladicem, tak jsou tve obavy zbytecne...vyrobce vi co dela a ten konektor je k tomuto ucelu urcen.
- Staník
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 3
Jinak dám na rady zkušenějších a dám to na ten konektor. Nebudu tu alespoň za čenou ovci. Jen se mi to nechce stříhat, tak jestli se pořád dá přes kokina sehnat origo konektor. Dík
- Majk-fox
-
- Skoro borec
-
- Obdržená poděkování 0