Question
Průměrná spotřeba
Rád bych si udělal představu o tom jaká je skutečná realita na nějakém větším vzorku uživatelů.
Před koupí stroma (K7) jsem četl báje o tom, jak tyto modely s lambda sondou jezdí za 3,8 až 4,5l/100 km, ale mě to zatím po cca 2 tis. najetých km vychází na něco mezi 5,5 a 6 l. A to si nemyslím,že bych byl nějaký extra střelec.
Pro zajímavost údaj ze Spritmonitor.de tu zázračnou a pro mě asi nedosažitelnou spotřebu víceméně potvrzuje:
www.spritmonitor.de/de/uebersicht/48-Suz...r_e=2009&powerunit=2
Please Přihlásit se to join the conversation.
- maestrom
-
Topic Author
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 14
u těch průměrů pod 4,5l bych o to viděl na ježdění do rychlostí kolem 80km/h, to jsem pak měl 4,1l, ale je to strašná nuda (jel jsem za pomalou motorkou jako "wingman")
- PetrOV
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 17
Dlouhodobě za 66000km mám průměr z 90% 4-4,5L/100km. Vyjímečně nad.
Jednou jsem měřil spotřebu při opravdu hodně hrubé jízdě Praha-Dubá-Praha a měl jsem 5,5L. Rekord opačným směrem mám 3,58L - tankoval jsem asi po 580km :good:
Bavíme se o nedálničním použití s okreskama do 130km/h.
- foky
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 16

Jinak moto mám po předsezónním servisu u Matese vč. záležitostí jako je výměna svíček,seřízení ventilů,výměna filtru..takže tady asi problém nebude.
- maestrom
-
Topic Author
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 14
- Newman
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 9

Jinak ke spotřebě na stromkovi. Já měl model 2004 a jezdil jsem tak nějak pořád za pět. Na dálnici ve dvou a s kuframa když jsem to držel pod krkem a jel jsem pořád 150 dle GPS, tak to jelo za 5,75. Víc ni krok.
- Roman Jakub
-
- Moderator
-
Prve tankovania som mal okolo 4,3 - a za celych 8000 km mam zatial 4,58.
Najmenej som mal 3,84 a najviac 5,15 (cestou na cesky V-strom zraz - za cca 200 km z toho cca 50 km dialnica)
Pravdupovediac neviem co to najviac ovplyvnuje - ci jazda plne nalozeny alebo skor mi to pride ze dost to stupa na dialnici - jazdim tam tak 130-140 tachometrovych. Taktiez vietor samizda trocha dviha spotrebu.
- vladom
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 27

Smích chytré lidi léčí a jen blbce uráží.
! Lepší je být mrtvý, než druhý !
"Jezdi, aby jsi žil, žij aby jsi jezdil"
- Wolf
-
- Super borec
-
- Obdržená poděkování 17
Roman Jakub napsal: To Newman: Asi tě budu muset někdy provětrat, abys udělal trochu vír v nádrži
Jinak ke spotřebě na stromkovi. Já měl model 2004 a jezdil jsem tak nějak pořád za pět. Na dálnici ve dvou a s kuframa když jsem to držel pod krkem a jel jsem pořád 150 dle GPS, tak to jelo za 5,75. Víc ni krok.
Já věděl, že nějaká husa zakejhá

Ale opravdu, toto je jedna z věcí, kterou na stromkovi oceňuji, že náklady na benzín jsou poměrně nízké. Je jasné, že má na spotřebu vliv to, jak je motorka naložená a poměr jízdy po dálnici (a rychlost této jízdy) a mimo ni, ale to se neprojevuje nijak dramaticky, alespoň u mě. Řekl bych, že největší vliv na spotřebu má vítr, protože ten málokdy vane do zad

- Newman
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 9
Jezdím spíše jen okresky, když jedu v klidu, tak jezdím do 100km/h (rozjezdy ale dávám holce napít) a občas spíš to vytáhnu ke 160km/h a pak zase kilánko. Jezdím solo i v tandemu.
Ale spíše jezdím opatrně, nemám to zatím v ruce a víceméně začínám...
- Losky
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 5

Moc ale spotrebu neresim, hlidam si cca dojezd.
- Stimpi
-
- Borec
-
- Obdržená poděkování 4
- Roman Jakub
-
- Moderator
-
Včetně těch Alp, jednou jsem jel s takovou pomalejší partou a udělal jsem tam 3,6 litru.
Ne že bych se nějak úplně zajímal o to, jestli to na trase sežere o půl litru víc nebo míň, hlídám si spotřebu spíš proto, abych věděl, že je vše s motorkou OK.
- Newman
-
- Fajny borec
-
- Obdržená poděkování 9
spotřeba při dálničních přesunech 6,4 l
spotřeba při kombinaci 5,9 - 6,2 l
mazec

někdy lituju,že jsem si nekoupi 650

dl 1000 tovární nastavení

- machal
-
- Fajny borec
-
- tkubik
-
- Nováček
-
- Obdržená poděkování 0